Бутик "Ален Мак" - ръчна изработка на бижута от естествени камъни и минерали. Купете си Вашето бижу!

Планински Кристал

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали


Планински Кристал минерал естествен камък ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - безцветен и воднопрозрачен, често с включения от облачета, иглички,
власинки.

Влияе благоприятно на медитацията. Уравновесява чувствата и мислите. Отваря съзнанието към една по-висша реалност.
Планинският кристал се смята за най-добрият неутрализатор на отрицателни енергии. Индианците го поставяли в люлката на новороденото. Будистите постигали просветление чрез този кристал, а кълбата на ясновидците са били изготвяни от него. Колкото е по-голям кристалът, толкова повече енергия излъчва.
Знае се, че засилва действието на всички други минерали.
Облекчава стомашно-чревни или бъбречни проблеми, главоболие, мигрена, проблеми с нервната система, стрес, раздразнителност.

Подходящ за зодия Овен, Телец, Лъв и всички, които го харесат.


Допълнителна информация за планинския кристал


Планински кристал е характерен с красивите си кристали и друзи и срастъци, като те се използват като прекрасен колекционен материал. Най-добрите му образци се разрязват, полират и оформят като камъни за различни накити - пръстени, обеци, медальони и др., а от по-едрите се изработват красиви купи, чаши и други съдове. В древността е бил обект на различни поверия. Употребявал се е като лек срещу редица вътрешни болести и особено при заболяване на сърцето. Обикновено се е използвал поставен под езика. На други места като талисмани във вид на кристални топчета този кварц се е препоръчвал срещу нещастия и особено при суматоха и за лечение на заболявания при добитъка. Талисманчетата от кварц са били задължителен реквизит при гадателството и магьосничеството. Смятало се е, че планинският кристал опазва чистотата на душата и носи радост на притежателите си. Астролозите са го препоръчвали за камък на родените под знака на Козирог.

Този кварц твърде много наподобява диаманта, поради което на редица места е приеман за такъв. Най-типичен пример в това отношение са т. нар. мармарошки диаманти. Те са широко разпространени в Карпатите и представляват прозрачни, много чисти, със силен блясък и красиви по форма дребни (1-12 mm) кристалчета от кварц. Намират приложение в ювелирните изделия без предварителна обработка.

<< Разгледайте всички ГРИВНИ от Планински Кристал >>

Уикипедия:  Планински Кристал


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали