Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Смарагд

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Смарагд минерал естествен камък
Смарагда се причислява към лековитите камъни, а лекарите, особено в страните, в които природолечението е на почит, обичат да го носят като украшение.

Смарагдът също познат и като Изумруд, който подобно на аквамарина е разновидност на берила, е един от най-скъпите и красиви скъпоценни камъни. Плиний Стари пише за него: „Нищо не се зеленее по-зелено от смарагда“. Клеопатра е имала специални рудници, къде то добивали смарагди само за нейните нужди; владетелите на инките трупали смарагди в своите съкровищници, а от там конкистадорите ги донесли в големи количества в Европа.

Който има болки в сърцето и стомаха или бодежи в страните, нека носи смарагд със себе си, за да стопли тялото си с него и ще се почувства по-добре. Ако тези страдания обаче станат толкова силни, че човек вече не може да понася техните пристъпи, то нека веднага сложи смарагд в устата си, за да го овлажни със слюнката си. Стоплените от този камък слюнки трябва ту да гълта, ту да изплюва, едновременно трябва да свива и разтегля тялото си. Внезапните пристъпи на болестта му несъмнено ще преминат.

Ако човек е съборен от епилепсия, падне на земята и изгуби съзнание, тогава трябва, както лежи на земята, да му се пъхне смарагд в устата и той отново ще дойде на себе си. Когато вече се е изправил, нека извади камъка от устата, да го огледа внимателно и да каже: „Както духът на Господа е изпълнил земния кръг, така той нека изпълни и дома на тялото ми с милостта си, за да не пострада вече никога!“ Ако болният прави така всяка сутрин в продължение на девет последователни дни, ще бъде изцерен. Да носи този камък винаги със себе си, да го гледа всяка сутрин и едновременно с това да изговаря споменатите думи. Тогава може да бъде излекуван.

Който страда от силно главоболие, да държи камъка в устата си и да го стопля с дъха си, за да овлажнее. С влажния камък нека разтрива слепоочията и челото си. После трябва отново да го слага в устата и да го държи там близо час, тогава ще се почувства по-добре. Който пък има много храчки и слюнки, да загрее добро вино, после да покрие съд с ленена кърпа и да сложи върху кърпата смарагд. След това трябва да излее топлото вино върху камъка и през кърпата и да повтаря това действие многократно, както се прави луга. От това вино и бобено брашно се забърква каша, която често се яде, а обработеното по този начин вино трябва често да се пие. Така ще му се проясни главата, ще намалеят храчките и слюнките.

Който е нападнат от червеи, да слага ленена кърпа върху язвата, да завързва смарагд и отгоре отново да слага кърпи, както се прави с гореща ютия. Целта е камъкът да се нагрее. Ако така постъпва три дена подред, червеите ще умрат.


<< Разгледайте всички Бижута от Смарагд >>

Находища на Смарагд: Бразилия, Колумбия, Африка, Русия, Индия, Пакистан, Русия, Мадагаскар

Уикипедия:  Смарагд

Статии свързани с Смарагд:
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Пръстени със скъпоценни камъни  Пръстени със скъпоценни камъни
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Скъпоценните камъни като земни звезди  Скъпоценните камъни като земни звезди
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Диамантите в света на известните личности  Диамантите в света на известните личности


Този естествен камък - Смарагд помага за: при проблеми със сърцето, при главоболие, при болки в стомаха


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали