Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Смарагд

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Смарагд минерал естествен камък
Смарагда се причислява към лековитите камъни, а лекарите, особено в страните, в които природолечението е на почит, обичат да го носят като украшение.

Смарагдът също познат и като Изумруд, който подобно на аквамарина е разновидност на берила, е един от най-скъпите и красиви скъпоценни камъни. Плиний Стари пише за него: „Нищо не се зеленее по-зелено от смарагда“. Клеопатра е имала специални рудници, къде то добивали смарагди само за нейните нужди; владетелите на инките трупали смарагди в своите съкровищници, а от там конкистадорите ги донесли в големи количества в Европа.

Който има болки в сърцето и стомаха или бодежи в страните, нека носи смарагд със себе си, за да стопли тялото си с него и ще се почувства по-добре. Ако тези страдания обаче станат толкова силни, че човек вече не може да понася техните пристъпи, то нека веднага сложи смарагд в устата си, за да го овлажни със слюнката си. Стоплените от този камък слюнки трябва ту да гълта, ту да изплюва, едновременно трябва да свива и разтегля тялото си. Внезапните пристъпи на болестта му несъмнено ще преминат.

Ако човек е съборен от епилепсия, падне на земята и изгуби съзнание, тогава трябва, както лежи на земята, да му се пъхне смарагд в устата и той отново ще дойде на себе си. Когато вече се е изправил, нека извади камъка от устата, да го огледа внимателно и да каже: „Както духът на Господа е изпълнил земния кръг, така той нека изпълни и дома на тялото ми с милостта си, за да не пострада вече никога!“ Ако болният прави така всяка сутрин в продължение на девет последователни дни, ще бъде изцерен. Да носи този камък винаги със себе си, да го гледа всяка сутрин и едновременно с това да изговаря споменатите думи. Тогава може да бъде излекуван.

Който страда от силно главоболие, да държи камъка в устата си и да го стопля с дъха си, за да овлажнее. С влажния камък нека разтрива слепоочията и челото си. После трябва отново да го слага в устата и да го държи там близо час, тогава ще се почувства по-добре. Който пък има много храчки и слюнки, да загрее добро вино, после да покрие съд с ленена кърпа и да сложи върху кърпата смарагд. След това трябва да излее топлото вино върху камъка и през кърпата и да повтаря това действие многократно, както се прави луга. От това вино и бобено брашно се забърква каша, която често се яде, а обработеното по този начин вино трябва често да се пие. Така ще му се проясни главата, ще намалеят храчките и слюнките.

Който е нападнат от червеи, да слага ленена кърпа върху язвата, да завързва смарагд и отгоре отново да слага кърпи, както се прави с гореща ютия. Целта е камъкът да се нагрее. Ако така постъпва три дена подред, червеите ще умрат.


<< Разгледайте всички Бижута от Смарагд >>

Находища на Смарагд: Бразилия, Колумбия, Африка, Русия, Индия, Пакистан, Русия, Мадагаскар

Уикипедия:  Смарагд

Статии свързани с Смарагд:
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Скъпоценните камъни като земни звезди  Скъпоценните камъни като земни звезди
Пръстени със скъпоценни камъни  Пръстени със скъпоценни камъни
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Диамантите в света на известните личности  Диамантите в света на известните личности
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)


Този естествен камък - Смарагд помага за: при проблеми със сърцето, при болки в стомаха, при главоболие


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали