Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Хиацинт

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    
   


Хиацинт минерал естествен камък
Хиацинтът е жълтеникаво-червена до червеникаво-кафява разновидност на циркона. Когато е оцветен в синьо, в днешно време го наричаме старлит. В предишните векове този камък е носил различни имена, в някои случаи дори слабо оцветените рубини и сапфири са били наричани хиацинт. Понякога този камък се бърка с аквамарин, хризоберил, топаз, турмалин и други камъни. Цветовете му наистина са непостоянни, те например се променят под влиянието на слънчевата светлина, а според старите предания и при промяна на времето настъпват забележими изменения.

Хиацинтът се ражда в първите часове на деня от огъня, тогава, когато въздухът е умерено топъл. Той е по-скоро въздухоподобен, отколкото огнен. Затова си взаимодейства с въздуха и понякога изравнява собствената си топлина с тази на въздуха. Но въпреки това е и огнен, защото произлиза от огъня.

При проблем с очите
Който има проблеми с очите или има мътни или гноясали очи, нека държи хиацинт срещу слънцето. Камъкът веднага ще си спомни, че произлиза от огъня, и бързо ще се стопли. Тогава трябва да се навлажнява с малко слюнка и бързо да се слага върху очите, за да се загреят. Ако това действие се повтаря често, очите отново ще станат ясни и здрави.

Срещу уроки
Който е омагьосан от бесове или магически заклинания (уроки), така че често губи разсъдъка си, нека вземе топъл пшеничен хляб, после да издълбае с нож кръст в горната коричка, без да разрязва целия хляб, да прекара камъка по разреза отгоре надолу и да каже: „Господи, ти който отне от дявола цялата скъпоценност на камъните, защото той престъпи повелята ти, отнеми и от теб - (името на човека) - всички халюцинации, магии и заклинания и го освободи от страданията на тази лудост!“ После същият камък трябва да се прекара още веднъж по разреза през целия хляб и да се каже: „Както е било отнето великолепието от дявола поради прегрешенията му, така да ти бъде отнета и да те остави тази лудост, която измъчва теб - (името на човека) - с разни объркани представи и вълшебни заклинания!“ След това на болния се дава да яде от хляба, който е от двете страни на разреза, през който е прекаран хиацинт. Ако болният е толкова слаб, че не може да яде от пшеничния хляб, трябва да се благослови топъл безквасен хляб с хиацинт и споменатите думи и да му се дава да яде от него. Същият кръст трябва да се прави и във всички топли храни, които се дават на болния, тоест в месото, в яхнията и всички останали гозби. Те трябва да се благославят с кръстния знак и със същите думи. Ако това се повтаря често, болният ще бъде излекуван. А който страда от сърце, да прави кръстен знак с хиацинт над сърцето си и да казва споменатите слова и тогава ще се почувства по-добре.


<< Разгледайте всички Бижута от Хиацинт >>

Находища на Хиацинт: Източна Африка, Шри Ланка

Уикипедия:  Хиацинт

Статии свързани с Хиацинт:
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали