Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Сапфир

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Сапфир минерал естествен камък
Сапфирът символизира мъдростта и помага на всички, които го носят да бъдат по-мъдри.

Сапфирът се среща в много нюанси — от бледо розово през жълто, зелено и виолетово до наситеното синьо на синчеца. Най-известни изглежда са сините му нюанси, заради тях той се смята за най-ведрия и сроден с небето скъпоценен камък. В книгата на Алберт Велики пише за сапфира, че притежава цвета на небето, освобождава духа и утешава натъженото сърце. В Четвероевангелието на немските императори, което се съхранява в съкровищницата на катедралата в Аахен, Бог-Отец на трона е изобразен със сапфир върху гърдите. Кардиналите дълго време са носили пръстени със сапфир, защото камъкът олицетворява мъдростта и разума.

Човек, който има глаукома на окото си, трябва да държи сапфир в ръка и да го стопля с нея или с огън, а после да докосва с влажния камък помътнялата леща на окото. Това да го прави три дена подред сутрин и нощем и помътняването ще намалее и изчезне. Ако очите са се зачервили от болка и болят или ако човек не вижда ясно, да слага сапфир на гладен стомах в устата си и да го овлажнява със слюнката си. После да поема с пръст малко от слюнката, с която е навлажнен камъкът, и да намазва с нея очите си, и то така, че да докосва очите и отвътре, по този начин те ще оздравеят и ще се прояснят. Човек, който е толкова болен от подагра, че да не може да понася повече болките в главата и другите части на тялото, да слага този камък в устата и подаграта ще го отпусне.

Който иска да придобие добри умствени способности и солидни знания, да слага в устата си сапфир на гладен стомах всяка сутрин след ставане. Да го държи така около час, за да поеме достатъчно от слюнката, с която е навлажнен камъкът. После нека го извади от устата, да сложи малко вино в един съд и да го стопли на огъня. Камъкът трябва да се държи в парите, които се вдигат от това вино, за да се изпоти и овлажнее. После се облизва с език, а виното се пие. Така слюнката, която е затоплила камъка, отива в тялото на човека и той ще има ясен разсъдък и непомрачена способност за придобиване на знания, а и стомахът му ще оздравее. Обаче и онзи, който е толкова глупав, че му липсва всякакво разбиране, но пък иска да стане умен, а не може да е такъв и няма зли намерения, нито смята да има такива, той може да ближе сапфир с езика си на гладен стомах, загцото топлината му заедно с топлите влажни слюнки прогонват вредните сокове, които подтискат умствените способности на човека. Така той ще придобие добри умствени способности. Човек, избухнал в силна ярост, веднага трябва да сложи сапфир в устата, гневът му ще угасне и ще го напусне. Ако този камък се монтира в пръстен от най-чисто злато, т. е. от злато минало през огъня и без никакъв дефект, но така, че под камъка да няма нищо друго освен злато, то този златен пръстен от материал без дефекти, на който има монтиран камък, може да се слага с лечебна цел в устата и той няма да причини никакви вреди. Ако обаче има други примеси освен злато, пръстенът не действа и не бива да се взима в уста, защото съдържа и други неща.

Ако човек е обзет от зъл дух, някой друг трябва да пъхне сапфир в пръстта, земята да прибере в кожена торбичка, да закачи торбичката на врата му и да каже: „О, мерзък дух, бързо се отвърни от този човек, както великолепието на блясъка ти бързо се отвърна от теб при първото ти падение!“ Злият дух силно ще бъде притеснен, ще се махне от този човек и обсебеният ще се почувства по-добре, освен ако духът не е особено страшен и зъл.

Ако дяволът внуши на мъж любов към някоя жена, така че той и без магии и сатанински заклинания започва да полудява по нея и това й е досадно, тя може да полива сапфир три пъти с малко вино и всеки път да казва думите: „Изливам това вино с парещите си сили върху тебе, за да отнемеш от мен огнената любовна страст на този мъж, както Бог отне твоя блясък от първия съгрешил ангел!“ Ако самата жена не иска да го извърши, може да го прави някой друг, който изпитва досада от тази любов, и да дава на онзи мъж да пие от него в продължение на три дни или за по-дълго време преди или след ядене, с или без негово знание. Ако пък жена е обхваната от пламенна любов по някой мъж и това досажда на мъжа, той трябва да постъпва с жената, виното и сапфира по описания по-горе начин и горещата любов ще се охлади.


<< Разгледайте всички Бижута от Сапфир >>

Находища на Сапфир: Мианмар, Индия, Тайланд, Австралия, Шри Ланка, Кения, Танзания, Мадагаскар

Уикипедия:  Сапфир

Статии свързани с Сапфир:
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Пръстени със скъпоценни камъни  Пръстени със скъпоценни камъни
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Диамантите в света на известните личности  Диамантите в света на известните личности
Най-известните диаманти  Най-известните диаманти
Подходящите камъни по месеци  Подходящите камъни по месеци
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Скъпоценните камъни като земни звезди  Скъпоценните камъни като земни звезди


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали