Бутик "Ален Мак" - ръчна изработка на бижута от естествени камъни и минерали. Купете си Вашето бижу!

Сардер

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    
   


Сардер минерал естествен камък
Сардерът е наречен на един град в Мала Азия и подобно на карнеола е вид кварц, затова и трудно се прави разлика между двата камъка. Сардерът е оцветен по-скоро в кафяво. Той също се споменава между камъните върху нагръдника на първосвещеника. Халцедонът може да се оцвети като сардер, ако се напои с разтвор от горена захар.

Помага при главоболие като се слага Сардер на главата за известно време.

При проблеми със слуха
Който вследствие на болест има увреден слух, да потопи камъка в чисто вино, да го сложи влажен в тънка ленена кърпа и да го пъхне в оглушалото ухо. Отвън върху кърпата нека притисне много фини кълчища, по този начин топлината на камъка ще проникне вътре в ухото. Това трябва да се повтаря често и той отново ще си възвърне слуха.
А и който има жълтеница, през нощта да постъпи по описания начин с урина и сардер и да казва споменатите думи - всичко това три нощи подред и ще оздравее.

За силни болки при бременни жени
Ако бременна жена, надвита от болката, не може да ражда, да прекарва сардер от двете страни на слабините си и да казва: „Както ти, камъко, по Божията заповед блесна върху първия ангел, така излез и ти, дете - като човек, който блести и пребъде в прослава на Бога!“ После камъкът бързо трябва да се доближи до мястото, където излизат децата, т. е. до женските полови органи, и да се каже: „Отворете се - вие пътища и ти портата, подобно на начина, по който Христос се яви като богочовек и счупи ключалките на подземния свят! Така и ти, дете, излез през тази порта, без да умрат нито майка ти, нито ти.“ След това камъкът трябва да се завърже в пояс и бременната да се увие в него и камъка, за да оздравее.

<< Разгледайте всички Бижута от Сардер >>

Находища на Сардер: Индия, Бразилия, Югозападна Африка, Мадагаскар, България

Уикипедия:  Сардер

Статии свързани с Сардер:
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали