Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Сардер

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Сардер минерал естествен камък
Сардерът е наречен на един град в Мала Азия и подобно на карнеола е вид кварц, затова и трудно се прави разлика между двата камъка. Сардерът е оцветен по-скоро в кафяво. Той също се споменава между камъните върху нагръдника на първосвещеника. Халцедонът може да се оцвети като сардер, ако се напои с разтвор от горена захар.

Помага при главоболие като се слага Сардер на главата за известно време.

При проблеми със слуха
Който вследствие на болест има увреден слух, да потопи камъка в чисто вино, да го сложи влажен в тънка ленена кърпа и да го пъхне в оглушалото ухо. Отвън върху кърпата нека притисне много фини кълчища, по този начин топлината на камъка ще проникне вътре в ухото. Това трябва да се повтаря често и той отново ще си възвърне слуха.
А и който има жълтеница, през нощта да постъпи по описания начин с урина и сардер и да казва споменатите думи - всичко това три нощи подред и ще оздравее.

За силни болки при бременни жени
Ако бременна жена, надвита от болката, не може да ражда, да прекарва сардер от двете страни на слабините си и да казва: „Както ти, камъко, по Божията заповед блесна върху първия ангел, така излез и ти, дете - като човек, който блести и пребъде в прослава на Бога!“ После камъкът бързо трябва да се доближи до мястото, където излизат децата, т. е. до женските полови органи, и да се каже: „Отворете се - вие пътища и ти портата, подобно на начина, по който Христос се яви като богочовек и счупи ключалките на подземния свят! Така и ти, дете, излез през тази порта, без да умрат нито майка ти, нито ти.“ След това камъкът трябва да се завърже в пояс и бременната да се увие в него и камъка, за да оздравее.

<< Разгледайте всички Бижута от Сардер >>

Находища на Сардер: Индия, Бразилия, Югозападна Африка, Мадагаскар, България

Уикипедия:  Сардер

Статии свързани с Сардер:
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали