Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Титанит, Лигурит

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Титанит, Лигурит минерал естествен камък
Под названието Титанит (Лигурит) или Лигурий вероятно трябва да разбираме Линкурий (рисовия камък). Днес той ни е известен като титанит, който обаче често се бърка с някои други скъпоценни камъни. Цветът му варира от жълто-кафяво до зелено. От химическа гледна точка титанитът е калциево-титанов силикат.
Титанит/Лигурит/Линкурий е познат и като жълт карнеол.

При болки в стомаха
Ако човек има силни болки в стомаха, да сложи рисов камък за близо час във вино, бира или вода и после да го извади. По този начин течността се изпълва със силите му и самата тя придобива сила. Това се прави в продължение на петнайсет дни. Дай на болния да пие по малко от течността, но не на гладен стомах, а след като е закусил малко - тогава стомахът му няма да познава нито треска, нито болест (освен смъртоносна), които да могат да попречат на разхлабването и прочистването му, а самият болен ще оздравее, стига да не е вече на ръба на смъртта. От това средство обаче не бива да се пие при друг случай, освен при болки в стомаха - никой не би го преживял, защото е толкова силно, че ще засегне сърцето му и ще го разцепи и разкъса.

При проблеми с уринирането
Който се затруднява при уринирането, така че да не може да го върши, да държи рисов камък в продължение на един ден в краве или овче мляко, а може и в мляко от коза, на втория ден да го извади, да стопли млякото докато кипне и да пие от него. Така да прави пет дни подред и ще може да се освободи от урината, която се е насъбрала в него.

Титанит е познат още като Рисов камък, и е топъл. Той се получава от урината на риса, но не от всякаква, а само от определен вид. Защото рисът не е разпуснато, страстно, нечисто животно, той има уравновесен и сдържан характер. Силата му е толкова голяма, че прониква дори в камъните. Затова и погледът му е остър. Той трудно изгубва зрението си. Този камък не винаги се получава от урината му, а само, когато слънцето пече много силно, а въздухът е мек и добре темпериран. Тогава животното се радва на топлото чисто слънце и на приятния, хубав въздух. Когато в такова време му се прииска да уринира, то изкопава с крака си дупка в земята и излива урината си в нея. Така се образува рисовият камък, който расте там под въздействието на слънчевия пек. Под влиянието на чистото слънце и мекия въздух, които се докосват до животното или проникват в него, а също и под въздействието на ведрото му настроение и голямата му сила урината му е топла. Когато той я отделя, тя се сгъстява и вътре в земята образува този камък, който е по-мек от други камъни.


<< Разгледайте всички Бижута от Титанит, Лигурит >>

Находища на Титанит, Лигурит: Русия, Китай, Пакистан, Швейцария, САЩ, Италия

Уикипедия:  Титанит, Лигурит


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали