Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Речни перли

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Речни перли минерал естествен камък
Речните перли, познати още като сладководни перли се образуват в определени видове миди. Това са същества, които се крият в черупки и живеят в морето или големи реки. Някои от тези миди предпочитат дъното на реките и там си търсят храна. От тинята, която поемат там, и от отровата, която отделят, се образуват определени перли.

Речните перли понякога са мътни, защото тези животни живеят на дъното на водите. Тогава са общо взето безполезни и не са подходящи за гривни с перли. Но някои от мидите живеят в средата на реките, където водата е чиста. Там поемат по-малко тиня, затова съдържат и по-малко отрова. Тези перли, които се получават от водата, поета от мидите, и отделената от тях отрова, блестят бистро, защото водата в средата на реките е чиста и могат да се използват за перлени бижута.

Въпреки различните места за образуване и естествена природа, дори чистите перли почти нямат лечебни свойства, те само светят по-силно от другите и съдържат по-малко отрови. Някои видове миди предпочитат повърхността на реките, където се носи много пяна и мръсотия. От пяната и мръсотията върху нея и от отровата на тези животни също се образуват определени перли, но те са малко мътни. Те не са от полза за медицината, тъй като носят на хората повече болести отколкото здраве. Защото ако човек вземе такива перли в устата си, обикновено се разболява, сякаш е поел отрова. Ако ги слага върху кожата си и плътта му се затопли от тях, също ще поеме отрова, ще се разболее и ще получи болки.<< Разгледайте всички Бижута от Речни перли >>

Бижута от Речни перли

Гривна с Речни перли - Седефено сияние

Седефено сияние

Изчерпана наличност!

Колие с Речни перли - Седефено сияние

Седефено сияние

Изчерпана наличност!

Колие и гривна от Речни перли - Седефено сияние

Седефено сияние

Изчерпана наличност!


Находища на Речни перли: Южна Америка, река Мисисипи, Япония и Австралия

Уикипедия:  Речни перли

Статии свързани с Речни перли:
Гривните с перли  Гривните с перли


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали