Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Хром

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Хром минерал естествен камък
Хромът е блестящ метал с интересни свойства и първоначално е бил открит през 18 век като минерал Крокоит с неизвестен тогава състав. След химична обработка се е образувало блестящо метално съединение - хром, което отразявало почти пълния спектър на светлината - видимата и инфрачервената (невидима за човешкото око). Металният елемент наречен Хром имал антикорозионни свойства, а след време открили и други негови интересни свойства, въздействащи на организмите и органиката - живата природа.

Като микроелемент, хром се съдържа в редица хранителни продукти, плодове, зеленчуци и месо: домати, круши, броколи, червено цвекло, гроздов сок, бирена мая, картофи, маруля, пресен лук, царевица, пшеничен зародиш, ябълки и др.
Той е важен за организма помага за изграждане на мускулите, дава повече сила и издръжливост, помага за добър холестерол, за кръвна захар, при хипертония, за метаболизъм, за премахване на токсини, за укрепване на костите, за косата, за ноктите и др.
Не трябва да се предозира ако се приема с добавки или с мултивитамини. Здравословното хранене и разнообразната органична храна ще ви набавят достатъчно хром. След като има баланс на микроелементите, хромът действа като регулатор и организма се възстановява от различни дисбаланси и проблеми.

При недостиг на хром се забелязва: суха кожа, загуба на коса, нервност, безсъние, прекомерно изпотяване, косопад, постоянна нужда от сладки, апатия, проблеми с ноктите и др.

Носенето на гривна от хром или друго бижу от хром има добро общо въздействие, но трябва задължително да се съчетае със здравословна храна!

Бижутата от Хром са най-подходящи за родените под знака на зодия Риби, но и всеки, който го хареса.

<< Разгледайте всички Бижута от Хром >>

Бижута от Хром


Находища на Хром: Южна Африка,Казахстан,Турция, Индия

Уикипедия:  Хром

Статии свързани с Хром:
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали


Този естествен камък - Хром помага за: за мускулите, за изчистване на токсините, за сила, за костите, за добър метаболизъм, за косата, за издържливост, за сърцето


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали