Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Талисман и амулет от естествени камъни

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Талисман и амулет от естествени камъни минерали
На следващите редове ще ви обясним разликите между амулет и талисман от естествени камъни, кое да изберем и какви камъни са подходящи лично за вас.

Амулет от естествени камъни

Амулетът предпазва притежателя си от нежелателни влияния и въздействия, активира съзнателната реакция на подсъзнанието за опасност, укрепва въздържанието от нежелателни подбуди, предпазва от болести, подхранва добрите чувства подобно на амулета за любов от Диамант. Прието е, че традионните амулети по зодии са:

Овен - ярко розоволилав аметист;
Телец - ахат;
Близнаци - берил;
Рак - яркозелен изумруд;
Лъв - яркочервен рубин;
Дева - зелен или жълточервен яспис;
Везни - безцветен диамант;
Скорпион - жълт топаз;
Стрелец - светло-синьозелен тюркоаз;
Козирог - оникс;
Водолей - светло-син сапфир;
Риби - жълтозелен хризолит;

Талисман от естествени камъни

Изборът на талисман е по-сложен. Защото трябва да се познават качествата на избирания скъпоценен и е нужна много прецизна преценка дали той подхожда на вашия характер, дали ще бъде стимулиращ, активизиращ или обратното - ще поощрява тъкмо нежелателното, ще активира нервност, раздразнителност, отмъстителност. Известен е примерът с рубина. В неподходящият притежател рубинът може да събуди желание за опасни постъпки, да отприщи жестокост, да превърне лошия човек в зъл демон. Затова рубинът се препоръчва за хора със затворен характер, нерешителни, потиснати. Този талисман ще пробуди у тях стремеж към успех и победа, ще им внуши енергия, ще засили волята им.

Възникват още много въпроси при подбора на скъпоценен камък. Например, какъв да бъде той - голям или малък. Отговорът е лесен. Въздействието на скъпоценния камък расте не с неговия размер, а с неговата чистота, избистреност, прозрачност, без никакви примеси.

Общото число на камъните в бижутата, които носим не бива да бъде 2,4,8 и 13. Щастливите бройки са 1,3,5,7,9.

Крадените камъни влияят зле, като или стават болестотворни, или носят злини. Закупените камъни имат известен период на привикване и показват своето въздействие в пълна сила едва след няколко години. Най-добри са подарените камъни, а преди тях са наследените. Те са тези, които се съхраняват и предават на поколения и по този начин дават благословение.Прочети всички статии за кристали и минерали