Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Легенди за естествените камъни - продължение

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Легенди за естествените камъни - продължение кристали
Легенди за Аметист

Според древните гърци наименованието му идва от името на нимфата Аметист, към която Дионисий, бог на виното и радостта, изпитвал пламенна любов. Този виолетов камък, променящ цвета си в зависимост от светлината, в древността е съчетаван със злато и е имал славата на амулет със страшна сила. Помагал на владетелите да оплетат здраво любовните си примки, а в бизнеса дори и днес внася разум, заглажда конфликтните ситуации и успокоява нервите. С други думи - Аметист, това е камъкът на нашето време - за изнервените хора. За да имате успех, е добре да носите такъв амулет, особено ако сте родени под знака на зодии Лъв и Овен.


Легенди за Опал

Това е камъкът на небесната дъга и неговата способност е да изпълни много от нереализираните мечти само в интерес на този, който го притежава. Той му носи пророчески сънища, пази го от болести и му помага да се измъкне от трудни ситуации. Този камък се носи само от човек с добри чувства и намерения. В противен случай може да стане точно обратното и да му навреди. Неслучайно при царските церемонии е било забранено да се носят накити от Опал, за да не предизвикат лошите сили и да попречат на щастието.
Произходът на най-древните названия на минералите е от източните страни. От санскритското "упала" (камък) води начало названието си скъпоценният Опал.Прочети всички статии за кристали и минерали