Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Подаръци от естествени камъни за празниците

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Подаръци от естествени камъни за празниците минерали
Може би мнозина се питат - защо подаръците от естествени камъни (гривни, обеци, ключодържатели и др.) са толкова ефективни и помагат като предпазват, подсилват човек или го лекуват?
Това се дължи на уникалните свойства на минералите и кристалите, които се водят като част от неживата природа, но доказано имат собствени вибрации, различни качества, тайнствени сили и въздействия, все едно са живи и чувстват. Тоест имаме силно положително енергийно въздействие. Когато ние подарим гривна от полускъпоценни камъни, това още подсилва ефекта, защото правим подарък от сърце с най-добри намерения. Не случайно подобни подаръци от камъни, включително талисмани и амулети са правени още от дълбока древност с кварц и други кристали, включително и при благородници, царе и т.н. Подобен тип подарък е бил символ на дълбока признателност и лоялност, и се е ценял много. Това се е запазило и в наши дни.... примерно сватбените и годежни пръстени - много важна част от ритуала, които трябва да се носят постоянно!

Ето няколко примера за подобни подаръци - бижута от естествени камъни и тяхното значение:

Гривна "Нежен вятър" - носи послание за любов и приятелство изразено чрез розов кварц, и хармония и чистота изразена чрез млечния кварц.

Гривна "Вълшебен свят" - носи послание за единство изразено чрез турмалинов кварц, любов и здрав разум чрез аместист, приятелство и любов чрез Розовия кварц.

Гривна "Щастлив път" - дава ни сила и енергия чрез карнеол, използвания пренит е като един предпазен щит срещу лоша енергия, а авантюрина помага на сърдечно-съдовата система, пази от лоши въздействия и предразполага към приключения и пътешествия.

Гривна "Обяснение в любов" - името на гривната, както и камкъка, от който е направена - Аметист говорят всичко за това прекрасно бижу. Ако тази гривна е подарена от мъж към жена, това означава, че този мъж наистина ви обича и желае.

Изброените по-горе гривни са част от Коледната и Новогодишната колекция на бутик Ален Мак, като специално са подбрани по качества и символизъм да бъдат най-близко до посочените празници.

Прочети всички статии за кристали и минерали