Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Да бъдем здрави с помощта на минералите!

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Да бъдем здрави с помощта на минералите! кристали
Днес учените обясняват влиянието на кристалите и естествените камъни (познати с общото название минерали) върху здравето на човек с помощта на теорията за вибрациите. Известно е, че всеки кристал вибрира със своя честота. Ако човек правилно избере своя камък, той влияе благотворно на органите и системите на организма.

º Ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза, носете огърлица от кехлибар. Този слънчев камък е полезно да носят бременни, страдащи от язва на стомаха, гнойни рани и бронхиална астма.

º Тюркоазът ще помогне на страдащите от сърце и болести на дихателните пътища. Помага при язва на стомаха и дванадесетопръстника, а също така и при лечение на очни болести.

º Александритът (вариант на Хризоберила) укрепва стените на кръвоносните съдове, но не трябва да се забравя, че ускорява съсирването на кръвта.

º Малахитът повишава еластичността на кръвоносните съдове. Използва се за укрепване на ставите, лекува артрит и ревматизъм, заздравява зъбите. Той е прекрасен антисептик, затова се препоръчва досег с кожата за заздравяване на мокри рани.

º Ясписът е много разнообразен в разцветките си. Различните цветове имат различни лечебни свойства. Например зеления с червени петна лекува черния дроб, далака и анемия. Оранжевият яспис се счита, че притежава универсални лечебни свойства.

º Аметист трябва да носят склонните към пиянство и алкохолизъм. Този минерал намалява стресовите състояния и укрепва ендокринната система.

º Халцедон (сардоник) се препоръчва на болни от базедова болест. Носи се като огърлица. Използва се при кожни проблеми.

º Турмалинът тонизира, укрепва нервната система, повишава обмяната на веществата.

º Коралите помагат по-бързо да зарастват раните. Коралови огърлици се препоръчват при болен черен дроб или далак.

º Планинският кристал се препоръчва на болни с исхемична болест на сърцето. Той разширява съдовете и очиства организма от токсини.

º Нефрит помага при заболяване на черния дроб, облекчава коликите. Достатъчно е да поставим камъка в областта на възпаления черен дроб с топъл компрес.

º Хризопрас е минерал полезен за очите. Той изостря зрението и премахва възпаление. Препоръчва се на спортисти, тъй като повишава физическата издръжливост.Прочети всички статии за кристали и минерали