Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

ЛЕСНО решение за ТЕЖКИТЕ ученически раници

Прочети всички статии за кристали и минерали    


ЛЕСНО решение за ТЕЖКИТЕ ученически раници кристали
Днес няма да си говорим за естествени камъни, гривни или каквито и да е украшения. Днес ще говорим като родители и ще ви разкрием лесното решение на един наистина сериозен проблем с тежките ученически раници! Всички са чули за този проблем или още по-лошо всички виждат как детето им се мъчи с тежката раница и това създава предпоставки за сериозни проблеми с гръбнака, паднали рамене и др. Проблемът е обсъждан в няколко телевизии, много репортажи, форуми в интернет пространството... Тоест вижда се, че обществото и институциите се опитват да намерят трайно решение, но като че ли отговорът се изплъзва и много хора просто се примиряват със ситуацията и се успокояват с това, че и другите деца са в същото положение.

С други думи, имаме реален и сериозен проблем, засягащ здравето на детето ни. Като че ли засега е трудно да се намери решение, въпреки някои обсъждани варианти:

  • • някои смятат, че хартията на новите учебници е по-тежка, защото е гланцирана (след 2-3 години евентуално това ще се промени)
  • • други предлагат да се разбият учебниците на 2 части, за да са наполовина по-леки (евентуално след 2-3 години)
  • • други майки предлагат децата на един чин да се комбинират и само едното дете да носи учебник по предмет, а другото дете за следващия час

Много варианти и никой от тях не изглежда като напълно радикален, за да се разреши този проблем с тежките ученически чанти, който засяга здравето на децата ни всеки ден.

И ето, че на нас като родители съвсем случайно ни хрумна простото и лесно решение да преснемем учебниците в копирно студио двустранно, което излиза около 5-6 ст на лист и средно около 4-5 лв на учебник (потърсете копири с ниска цена, все пак ще се преснемат доста страници). Направихме същото и за сборниците. Не преснехме единствено учебните тетрадки и атласите. И вместо учебник от 140 страници, детето ни носи на училище само 8 страници от учебника (около 3 урока - предишен,настоящ и следващ), а другите страници си стоят вкъщи на удобно място. А предстои да говорим с учителите и да намерим място в учебната стая и за преснетите страници, като така всички преснети учебници да са в самото училище като втори комплект. Така дори няма да се носят и преснети страници, а само тетрадки, учебни помагала/тетрадки и атласи.

статии за гривни Какво се получи в крайна сметка: похарчени пари около 50лв => тегло на раницата под 4кг при предишно тегло между 9 и 10кг в най-натоварените дни!

Оказва се, че можем да помогнем на детето си и да олекотим раницата му, и това зависи само от нас!

Тази идея със сигурност е хрумвала и на други родители, като някои може и да са я реализирали, но все пак споделете идеята ни, колкото се може повече, за да бъдат здрави и силни децата ни!Прочети всички статии за кристали и минерали