Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Общи условия

Счита се, че посещавайки този онлайн магазин за гривни - AlenMak.org и използвайки предоставяните услуги, клиентите приемат условията за ползване.

Онлайн магазинът извършва дейността си съгласно действащото законодателство на Република България и се придържа към етичния кодекс на БАЕТ /Българска асоциация за електронна търговия/.

За да пазарувате в AlenMak.org, не е необходима регистрация.

Продуктите в онлайн магазина (гривни, обеци, комплекти, ключодържатели и други) се закупуват от потребителите на обявените в български лева цени и при настоящите условия, и тези, публикувани в разделите "Доставка" и Начин на плащане".

Условията за поръчка, доставка и плащане в AlenMak.org съответстват на условията, посочени в Закона за защита на потребителите.

Поръчката е акт на действие, който потребителят прави свободно, по собствен избор.

Клиентите поръчват стоки и предоставят информация, необходима за изпълнение на поръчката им доброволно.

Предоставената информация се използва само и единствено с цел обслужване на клиента. Всяка предоставена от потребителя лична информация, ще бъде използвана в съответствие със Закона за защита на личните данни и нейното предоставяне от страна на потребителя е напълно доброволно.

Информацията, предоставена от клиентите, не се предоставя на трети лица, с изключение на партньорски фирми (куриерски служби и др.), пряко участващи в етапите на процеса на обслужване и изпълнение на поръчките на клиентите.

Съгласно закона за личните данни, AlenMak.org няма да предоставя личните данни на потребителитe на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен, ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Република България.

Информацията, подадена от клиентите, е защитена съгласно Закона за защита на личните данни, и се обработва в съответствие с неговите разпоредби.

Online магазинът предприема всички необходими мерки за защита на съхраняваната информация, предоставена от клиенти, но не носи отговорност, ако с нея се сдобият трети лица в следствие на противозаконно осъществен пробив в системата на сайта.

Настоящите "Условия за ползване" на онлайн магазина имат задължителен характер, както за AlenMak.org, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени.

Всички материали в електронният магазин AlenMak.org са собственост на "AlenMak.org" и могат да се използват съгласно целите, за които са предоставени и не могат да бъдат копирани и използвани за търговски цели извън сайта. "AlenMak.org" дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин AlenMak.org. Забранява се копирането на снимки, материали, текстове от AlenMak.org и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на "AlenMak.org" или да се цитира източника, като се постави следния текст: Източник: онлайн магазин за гривни AlenMak.org с линк към https://www.alenmak.org/.

Online магазинът запазва правото си да променя по всяко време цените, сроковете и условията, касаещи изпълнението на поръчките и използването на сайта, без предварително уведомление. Клиентът дължи цените и е длъжен да спази условията, които са били актуални към момента на правене на поръчката или използването на сайта. Всички промени са в рамките на действащото в момента законодателство на Република България.

Условия за направа на поръчка


Поръчки в онлайн магазина AlenMak.org се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Необходими условия, за да се направи поръчка:
1. Валиден e-mail адрес. Приема се, че посоченият от клиента e-mail, при подаване на поръчката, е актуален и се проверява редовно. Чрез изпращане на информация към него се счита, че клиентът е официално информиран.
2. Вярно попълнен телефон.
3. Вярно попълнен адрес за доставка.
4. Вярно попълнени данни за контакт.

ТРИ ЛЕСНИ СТЪПКИ, ПРЕЗ КОИТО СЕ ПРЕМИНАВА:

В страницата на всяка стока, представена в AlenMak.org са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, за да се направи информиран избор при покупката на продукта. Всички, посочени на сайта, цени са крайни и в български лева.

1. Поръчка

След като сте разгледали и избрали даден артикул:
Стъпка 1: Изберете размер и количество (например 1 бр.);
Стъпка 2: Натиснете бутона "Поръчай", при което поръчката се добавя към Вашата количка;
До снимката и описанието на всеки продукт, стои бутон "Поръчай". Натискането на този бутон записва избрания продукт във Вашата виртуална "пазарска кошница", само, след като сте избрали размер и количество. Съдържанието на кошницта се запазва, докато решите да преминете към покупка на стоките. Вие може да разглеждате съдържанието на кошницата, да добавяте нови продукти или да премахвате тези, които не желаете.

Натискането на бутон ПОРЪЧАЙ, Ви отвежда към процедурата по поръчка, която включва и избор на адрес за доставка.

Следва да потвърдите Вашата поръчка, натискайки бутона "ПОТВЪРДИ". Веднага, след като сте направили това, можете да видите Вашата поръчка и данните за доставка.

Стъпка 3: Ако искате да продължите с поръчката се върнете към стъпка 1, в противен случай продължете към стъпка 4;
Стъпка 4: За да приключите поръчката натиснете бутона с количката - поръчка на гривна
Стъпка 5: Изберете начин на плащане (с наложен платеж или по банков път) и адрес за доставка;
Стъпка 6: Натиснете бутона "Натисни за приключване на поръчката".

3. Потвърждение и приключване на поръчката

След като сте уточнили адреса за доставка, видът и броя на поръчаните продукти и сте видели цената с включената доставка, остава да натиснете бутона „ПОТВЪРДИ”.

След това Ваше действие, информацията, която сте дали за поръчката, се насочва към оператор и се обработва.

Веднага след това, Вие ще получите автоматично съобщение на Вашата електронна поща с описани продуктите, техния брой, цена, адрес за доставка.
Ако имате въпроси или желаете да уточните детайли по поръчката си, можете да използвате полето "Забележка".

Поръчките направени на AlenMak.org изискват потвърждение по телефона. Ще получите обаждане за потвърждение на поръчката и офиса на кр за доставка. Получавате известие и по e-mail, който сте предоставили. Моля проверявайте папка spam, на Вашият e-mail, ако не сте получили писмо в стандартната папка/кутия.

Срокът за доставка е 2 работни дни. Счита се, че срокът започва да тече едва, след като поръчката е обработена от служител.

Поръчки, получени в СЪБОТА и НЕДЕЛЯ се обработват и се изпращат в първия работен ден. Поръчки, получени в ПРАЗНИЧНИ ДНИ, се обработват в първия работен ден.

Поръчки, получени без коректни данни на купувача или липсващи такива, се считат за невалидни, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

Приемайки тези условия, потребителят се съгласява да получава имейли и известия от AlenMak.org относно поръчката си, както и отстъпки, и оферти на дадения от него е-mail.

Доставка и плащания


Срокът за окомплектоване на поръчката и доставка до посочения от клиента адрес е до 2 работни дни, освен в случаите, когато куриерска фирма "Еконт" посещава населеното място веднъж седмично.

Доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" всеки работен ден без неделя!

Доставката е до офис на Еконт. При избор на доставка до Ваш адрес цената е по споразумение и се уточнява по телефона.

Заплащането на направената поръчка в онлайн магазин AlenMak.org се осъществява по два начина, по избор на клиента:

  • • в брой на куриера (ППП) на фирма Еконт при получаване на поръчката (т.нар. наложен платеж);
  • по банков път:

    AlenMak.org
    IBAN:    в лева (BGN)
    BIC:
В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката, поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер или цвят, както и в случай на забавяне на пратката, поради изчакване на нова партида от производство, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.

Условия за връщане на стоката – Рекламации


Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:
- констатирани липси;
- дефекти на стоката;
- несъответствие с обявения размер;
- несъответствие с обявената търговска марка.

При предявяване на рекламация, потребителят може да претендира за:
- замяна на стоката с нова;
- отбив от цената;
- възстановяване на заплатената сума.

След получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени безсрочно. Артикулът може да бъде заменен за същия в друг размер или цвят (ако има такъв) или друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, се доплаща разликата.

Потребителят може да върне стоката, като са спазени следните условия:
- Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена);
- Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;
- Запазена е оригиналната опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива;

Транспортните разходи за връщането на стоката са за сметка на клиента. При уважаване от наша страна на рекламацията и замяна на стоката с друга, куриерската такса за пратката се поема от нас.

Електронен магазин "Ален Мак" (AlenMak.org) не носи отговорност при изчерпване на количествата от даден артикул или определен размер, както и в случай на забавяне на пратката поради липса на наличности. При настъпване на някои от горепосочените обстоятелства, Вие ще бъдете уведомени на посочения от Вас телефон или e-mail.

Верига магазини "Ален Мак" не носи отговорност за изгубен ваучер. В случай на загуба или повреда, ваучерът не се преиздава.

Салваторна клауза


В случай, че части или цели разпоредби на настоящите Общи условия бъдат признати за противоречащи на императивни норми, за нищожни или по каквато и било причина неприложими, то тази разпоредба ще бъде считана за самостоятелна спрямо останалите разпоредби и няма да засегне действието и приложимостта, на която и да било от останалите разпоредби