Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Талисманът - повече реалност, отколкото суеверие

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Талисманът - повече реалност, отколкото суеверие кристали
Защо много от хората в наши дни лековато пренебрегват старите езотерични знания, природните лечебни методи, предпазващите символи и предмети - талисмани и амулети?
Звучи им смешно или просто не ги разбират, или пък не са МОДЕРНИ?

ЗНАНИЕТО не трябва да се квалифицира по възраст и да се гледа пренебрежимо на старите завети. Древните хора не са имали днешните развити технологии, но са били много по-свързани с планетата и природата, което в крайна сметка може да се окаже с много по-голяма стойност от това да имаш компютър с интернет. Към онова, което всезнайковците днес считат за "отживяло", спада и вярата на всички народи в определени, носещи щастие и защита естествени камъни, както и вярването в талисмани, способни да предпазят носителя от проблеми. Да вярваш в такива предмети в наши дни изглежда като суеверие. Ала древните хора не са били чак толкова "лековерни", колкото са склонни някои да ги обяват прибързано. Доказано е, че древните са умеели така успешно, както и ние, да правят разлика между добре обоснаваната вяра и онова, което с право се заклеймява като суеверие.

Древните мъдреци също не са приемали, без да мислят неща, които лишени от всяка основа, са намирали опора единствено във въображението и предположенията, но въпреки това те са знаели за носещите щастие или нещастие камъни, за амулети и закрилящи талисмани. Теорията, създадена от тях за обяснение на действието (влиянието) и на неговата причина, е била обусловена и обвързана от един светоглед, които вече е променен от днешното човечество и съответно е отминал.
С други думи: за всяко действие (добро или лошо влияние) си има първопричина (завист, ревност, алчност, несподелена любов) и съответно има резултат (болест, отпадналост, депресия, лошо настроение, черногледство, тъга), като човека може да се предпази от резултата на действието с помощта на талисман. Това вече не е суеверие, а закономерност, като дори може да се приравни като физически закон свързан с енергията.

Червения конец е един вид талисман и се носи от много хора за предпазване от "лоши очи" или завист.

Мартеницата е символ на здраве и сила, и също е един вид талисман, запазил се от незапомнени времена в българския народ.

Всички тези примери и обяснения могат да ни направят сигурни, че древните хора са знаели много добре за силите на влияние (добри или лоши), енергийното въздействие (уроки) и са можели да се предпазват от тях с направен талисман от естествени камъни или други предмети. Това знание очевидно е придобито чрез силата на опита на много поколения и е предавано чрез различни обичаи, традиции, песни, шевици и облекла, за да не бъде забравено.

Съществува и друг въпрос свързван с талисманите: дали те ни предпазват като ни дават увереност или си самовнушаваме това и така се предпазваме?
Добри резултати и излекуване могат наистина да се получат и чрез внушение, а и мнозина смятат, че част от магичните влияния на камъни, талисмани и амулети, се дължат на внушение. Но заболяванията са реални, а не внушение, така че хората се излекуват от истински болести. Това дали си самовнушават или пък талисмана им дава повече вяра в собствените сили, няма особено значение, защото крайния резултат е ЗДРАВЕ, щастие и радост!

И не забравявайте - да вярваш в себе си, е най-силното оръжие на човек. Когато вярваш в себе си, няма невъзможни неща!
Учете децата си да вярват в собствените си сили и им давайте кураж.Прочети всички статии за кристали и минерали