Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Благоденствие за всички

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Благоденствие за всички минерали
Тук ще засегнем един конкретен въпрос: как се е отразило на човечеството прехода от златни монети към книжни пари? Тук не говорим за златното покритие на парите, а за физическата промяна на златните изсечени монети, които са били заменени с книжни пари.

Още от миналото много историци са установили, че благоденствието зависи от връзката между човека и скъпоценните камъни. Тук не говорим да имаме огромно богатство от камъни, злато, сребро и т.н. Става дума за много малко количество, за да използваме доброто влияние на благородните метали и камъни.
В миналото всички пари са били монети, изсечени от злато и сребро. Тоест, дори най-бедните са имали досег до злато и други дребни скъпоценности. Това не е правило хората богати, но обществените блага са били разделени по-справедливо и по-бедните не са били толкова нещастни като в наши дни.
Защо се получава така? Ако потърсите в интернет ще намерите размисли по този въпрос, различни мнения, хипотези и анализи, но далеч от това, което ще прочетете на по-долните редове.

На първо място отново ще подчертаем връзката между камъните, златото и другите благородни метали с живата природа - хора, животни, растения. Много добре знаем от археологията и историята, че древните хора много са почитали благородните камъни. Дори тези, които са нямали постоянен достъп до питейна вода и храна и са оцелявали трудно, са имали афинитет към скъпоценностите. Този въпрос е учудвал много археолози, изследователи и учени.

Всеки предполага, че златото е много търсено и използвано за размяна/пари/ и украшения, поради блясъка, красотата си и това, че е рядко срещано. В благородните метали и камъни, като златото има и нещо, което не се вижда с просто око, нещо невидимо и успокояващо - особено енергийно въздействие, което носи благоденствие и спокойствие. Дали се дължи на физическите му качества или химичния състав, или комбинация от двете, това няма значение. Важен е крайния резултат - благоденствие за този, който го носи, държи в къщата си и т.н. Тук ще оставим настрана реалистичните митове за моноатомното злато, което може да е втечнено има невероятни лечебни свойства. Но трябва да признаем, че златото и скъпоценните камъни имат окултно значение и влияят върху всеки човек, което рефлектира и върху цялото общество.

Прочете следния интересен цитат от езотеричната книга "Окултни загадки": ... за щастие споменатите тук природни закони имат по-дълбоки корени/значение от всякакви подобни теории, така че златото ще запази своята стойност и тогава, когато събитията отдавна са заличили и последните черногледи, тесногръди теоретици и псевдореформатори. Никаква теория, колкото и убедително да звучи, никога няма да заличи факта, че всеки народ загубва своето истинско благосъстояние, щом при него престане де факто да съществува "златната валута" - дори ако разполага в същото време с несметни златни съкровища, заключени в каси или в земните недра. Нужно е златото да минава от ръка на ръка, нужно е и по-малко заможните хора да го носят като скромен накит, гривна или пръстен и да вземат участие в неговото обръщение, за да може населението наистина да процъфтява, а не само да вегетира.

Затова нека кажем накратко какво е нужно за благоденствие на цял народ: златото да минава от ръка на ръка и дори по-бедните да имат достъп до минимално количество. Това докосване до благородния метал носи процъфтяване на населението и много по-добро усещане за живот. Тук не говорим за несметни съкровища, килчета злато, огромни накити сребро, ланци... Дори много малко парченце злато като талисманче или кръстче носи своята символика и влияе благоприятно. Докосването до злато не значи алчност и не е като докосването до купища пари, а е нещо важно и определящо. Не случайно в България са едни от най-големите и чисти залежи на злато в целия свят. Най-старото обработено злато в света е открито пак в България във Варна. А произхода на думата злато идва от дълбока древност и се корени в думата "жълто", която впоследствие се е изменила в "жлато" и "злато".Прочети всички статии за кристали и минерали