Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Карбункул

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Карбункул минерал естествен камък
Под наименованието карбункул в днешно време трябва да разбираме три вида камъни: рубин, гранат и червен шпинел. От тези три камъка единствено гранат се среща в Европа, а и твърде отдавна се използва от бижутерите, затова е и по-популярен.

Камъкът расте по време на лунно затъмнение. При такова явление слънцето съсредоточава цялата си сила върху небосвода, топли луната със своята жар, подпалва я с огъня си и я кара отново да расте и свети. И така тя расте, докато се роди оново от жарта на слънцето. Тъй като рядко се случва лунно затъмнение, то и този камък се среща рядко, а и силата му не се проявява често. Трябва много да се внимава и да се борави с него много внимателно и предпазливо, защото има много силна енергия.

При главоболие, мигрена
Ако някой има главоболие, да слага карбункул за не повече от час върху темето си, толкова, колкото кожата под него да се затопли, после веднага трябва да го отстранява, защото силата на този камък прониква в главата на болния по-бързо и по-интензивно, отколкото това могат да сторят най-скъпият мехлем или балсам. Така главоболието ще попремине.

По-добро съхранение на дрехи
Ако този камък се слага върху дрехи или някакви други вещи, те могат да се съхраняват дълго време и трудно изгниват. Където и да се намира карбункул, въздушните духове не могат да извършват злодеянията си, защото те го избягват и се стараят да не го срещат.

При треска, подагра и подобни
Ако човек страда от болест, от пристъп на висока температура, наречен и треска, от подагра или друга някоя болест и е нарушено равновесието на соковете му, трябва да се слага карбункул върху пъпа на болния, и то в полунощ, защото тогава силата му е особено голяма. Камъкът обаче не бива да се оставя за по-дълго време, отколкото е нужно, за да почувства болният леко затопляне! След това веднага трябва да се маха, защото силата му прониква в този човек и вътрешностите му по-интензивно от възможностите на всяко друго лекарство и всякакви мехлеми. Веднага щом като се почувства и най- малкото движение в тялото му, карбункулът трябва да се отстрани. Защото ако остане по-дълго време върху пъпа на болния, силата му ще се разпростре върху цялото му тяло и то ще изсъхне. Така този камък прогонва много различни болести от човека и ги побеждава.


<< Разгледайте всички Бижута от Карбункул >>

Находища на Карбункул: Пакистан, Бирма, Индия, Шри Ланка, Танзания, Русия, Тайланд, Африка

Уикипедия:  Карбункул

Статии свързани с Карбункул:
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали