Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Тайнствената сила на естествените камъни

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Тайнствената сила на естествените камъни минерали
Древни поверия и легенди приписват на скъпоценните камъни магически свойства и тайнствена сила. Част от тях са свързани с предпазване и изцеряване от болести. Други са известни с вълшебната сила да помагат за любов, кариера, щастие и късмет. Някои камъни са набедени със зли суеверия, други предпазват от уроки, завист, лоши очи и служат като противоотрова. Макар това да изглежда нереално, то има своите основания. Скъпоценните и полускъпоценните камъни са минерали, изкристализирали в земните недра преди милиони години. Те са съставени от същите химически елементи, които образуват човешкия организъм. Естествено е да се получи енергийно взаимодействие с притежателя им, което е и идеята на гривните от бутик Ален Мак.

До началото на XIX век скъпоценните камъни се ползват широко с лечебна цел. Науката известна с тази дейност е литотерапията. Старинните книги дават сведения за цярове - чрез налягане на болното място, стриване на прах и поглъщане. В Япония и до днес продават хапчета от стрити Перли, а перлените бижута и обеците от перли са много популярни. Някои камъни са леко радиоактивни, естествено в безопасни за човека граници и се използват за лечение. Такива са Кехлибарът и Сердоликът, познат още като карнеол. Златистият кехлибар е сред най-силните илачи. През войната в СССР се ползвали Сердолик като заместител на антибиотик. Други камъни, като нефрит, поглъщат радиацията и токсините. Цветът на камъните също въздейства върху човека. От столетия се знае, че червените камъни спират кръвотечения, активизират волята и са талисмани за успех. Рубинът, Карнеолът и гранатът разпалват и любовната страст. Жълтите камъни лекуват жълтеница и стомашни проблеми. Зелените естествени камъни са най-благоприятни за зрението, а сините и виолетовите успокояват.

Като допълнение към тази статия може да прочетете за точните пръстени за ръката и правилния избор на естествен камък за пръстите.Прочети всички статии за кристали и минерали