Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Карнеол

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Карнеол минерал естествен камък
КАРНЕОЛ - кафяво-червен до оранжев и светлооранжев

Символ на живота!
Другото име на Карнеола е Сердолик. Свързва ни със земята и ни държи в реалността. Полезен е за театрални занимания. Помага ни да вярваме във себе си. Изостря концентрацията и премахва умствената летаргия. Розовият карнеол подобрява отношенията родител - дете.

Червеният карнеол стопля и зарежда с енергия.

Карнеолът в близост до входната врата събира предпазни сили и приканва благополучието в дома. Карнеолът носи щастие и късмет на притежателя си. Камъкът има способността да прочиства другите камъни.
Лекува проблеми в долната част на гърба, ревматизъм, артрит, невралгия и депресия, особено получени в зряла възраст. Помага при проблеми с кръвоснабдяването на органите и тъканите, трудна бременност, храносмилателни проблеми, контузии и др.

Благоприятен за зодия Овен, Рак, Лъв, Дева и всеки, който го хареса.


<< Разгледайте всички Бижута от Карнеол >>

Бижута от Карнеол

Гривна с Карнеол - Слънчев свят

Слънчев свят

Изчерпана наличност!

Гривна и Обеци от Карнеол - Слънчев знак

Слънчев знак

Изчерпана наличност!

Гривна с Нефрит - Свещена земя

Свещена земя

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Весела среща

Весела среща

Изчерпана наличност!

Колие с Нефрит - Свещена земя

Свещена земя

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Космическа енергия

Космическа енергия

Изчерпана наличност!

Гривна с Карнеол - Слънчева закачка

Слънчева закачка

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Изгрев

Изгрев

23.99 лв

Допълнителна информация за Карнеолът


Карнеолът (сердоликът) е бил смятан от арабите за целебен камък, провъзгласен като такъв от самия Мохамед. Този камък отдавна се тачи като камък на кръвта, който намалява температурата, спира кръвотеченията и изобщо усмирява "развълнувана" кръв. Вярвало се е. че карнеолът е придавал на притежателите си спокойствие и мъжественост и че събуждал у тях чувства на обич и симпатия. Египетските астролози са приемали разглеждания камък като талисман на родените в зодия Рак, а средновековните - на зодия Рак и на зодиите Овен и Лъв. Съществувало е предание, че карнеолът спасява при земетресение, тъй като "досега не е намерен човек, носещ този камък, под развалините на разрушени домове или под съборени стени от това природно бедствие".

Особен интерес като скъпоценни камъни представляват яркооцветените разновидности на халцедона - карнеол (сердолик), хризопраз, хелиотроп, ахатите и ониксите. Те се полират добре и се използват за направа на различни накити - камъни за пръстени, копчета за ръкави, медальони, брошки, обеци, гердани и др. В древността и през Средновековието от тях са изрязвали т. нар. камео и инталио, вази, дръжки за чадъри, печати и пр. От това време са останали и доста поверия, свързани с посочените камъни и техните лечебни и въздействащи свойства.

Карнеолът принадлежи към семейството на кварца, името му произлиза от дряна. По същество карнеолът е разновидност на халцедона, той е оцветен от месесто розово до червеникаво-кафяво, тъй като съдържа железен окис. Подобно на всички разновидности на халцедона и карнеолът през древността е бил търсен камък за украшения, от него са се правили предимно геми. Знае се, че карнеолът произхожда по-скоро от горещия, а не толкова от студения въздух. Той може да бъде намерен в пясъка.

При кръвотечение от носа
Когато от носа на някого тече кръв, трябва да се стопля вино, да се слага в него карнеол, а после да се пие и кръвта ще спре да тече.

Находища на Карнеол: Индия, Бразилия, Уругвай

Уикипедия:  Карнеол

Статии свързани с Карнеол:
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Подаръци от естествени камъни за празниците  Подаръци от естествени камъни за празниците
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Тайнствената сила на естествените камъни  Тайнствената сила на естествените камъни
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали


Този естествен камък - Карнеол помага за: при депресия, при различни болести, за концентрация, за добро кръвоснабдяване, при контузии


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали