Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Карнеол

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Карнеол минерал естествен камък
КАРНЕОЛ - кафяво-червен до оранжев и светлооранжев

Символ на живота!
Другото име на Карнеола е Сердолик. Свързва ни със земята и ни държи в реалността. Полезен е за театрални занимания. Помага ни да вярваме във себе си. Изостря концентрацията и премахва умствената летаргия. Розовият карнеол подобрява отношенията родител - дете.

Червеният карнеол стопля и зарежда с енергия.

Карнеолът в близост до входната врата събира предпазни сили и приканва благополучието в дома. Карнеолът носи щастие и късмет на притежателя си. Камъкът има способността да прочиства другите камъни.
Лекува проблеми в долната част на гърба, ревматизъм, артрит, невралгия и депресия, особено получени в зряла възраст. Помага при проблеми с кръвоснабдяването на органите и тъканите, трудна бременност, храносмилателни проблеми, контузии и др.

Благоприятен за зодия Овен, Рак, Лъв, Дева и всеки, който го хареса.


<< Разгледайте всички Бижута от Карнеол >>

Бижута от Карнеол

Гривна с Жадеит - Осем

Осем

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Влюбена пролет

Влюбена пролет

Изчерпана наличност!

Гривна с Тюркоаз - Зовът на свободата

Зовът на свободата

Изчерпана наличност!

Гривна с Кварц - Дъга

Дъга

Изчерпана наличност!

Гривна с Карнеол - Слънчев празник

Слънчев празник

Изчерпана наличност!

Гривна с Карнеол - Светъл лъч

Светъл лъч

33.99 лв

Гривна с Аквамарин - Здраве и дълголетие

Здраве и дълголетие

Изчерпана наличност!

Гривна с Лунен камък - Загадъчна лейди

Загадъчна лейди

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Карнеолът


Карнеолът (сердоликът) е бил смятан от арабите за целебен камък, провъзгласен като такъв от самия Мохамед. Този камък отдавна се тачи като камък на кръвта, който намалява температурата, спира кръвотеченията и изобщо усмирява "развълнувана" кръв. Вярвало се е. че карнеолът е придавал на притежателите си спокойствие и мъжественост и че събуждал у тях чувства на обич и симпатия. Египетските астролози са приемали разглеждания камък като талисман на родените в зодия Рак, а средновековните - на зодия Рак и на зодиите Овен и Лъв. Съществувало е предание, че карнеолът спасява при земетресение, тъй като "досега не е намерен човек, носещ този камък, под развалините на разрушени домове или под съборени стени от това природно бедствие".

Особен интерес като скъпоценни камъни представляват яркооцветените разновидности на халцедона - карнеол (сердолик), хризопраз, хелиотроп, ахатите и ониксите. Те се полират добре и се използват за направа на различни накити - камъни за пръстени, копчета за ръкави, медальони, брошки, обеци, гердани и др. В древността и през Средновековието от тях са изрязвали т. нар. камео и инталио, вази, дръжки за чадъри, печати и пр. От това време са останали и доста поверия, свързани с посочените камъни и техните лечебни и въздействащи свойства.

Карнеолът принадлежи към семейството на кварца, името му произлиза от дряна. По същество карнеолът е разновидност на халцедона, той е оцветен от месесто розово до червеникаво-кафяво, тъй като съдържа железен окис. Подобно на всички разновидности на халцедона и карнеолът през древността е бил търсен камък за украшения, от него са се правили предимно геми. Знае се, че карнеолът произхожда по-скоро от горещия, а не толкова от студения въздух. Той може да бъде намерен в пясъка.

При кръвотечение от носа
Когато от носа на някого тече кръв, трябва да се стопля вино, да се слага в него карнеол, а после да се пие и кръвта ще спре да тече.

Находища на Карнеол: Индия, Бразилия, Уругвай

Уикипедия:  Карнеол

Статии свързани с Карнеол:
Подаръци от естествени камъни за празниците  Подаръци от естествени камъни за празниците
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Тайнствената сила на естествените камъни  Тайнствената сила на естествените камъни
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила


Този естествен камък - Карнеол помага за: при контузии, за концентрация, за добро кръвоснабдяване, при депресия, при различни болести


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали