Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Как се почистват бижута?

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Как се почистват бижута? кристали
Бутик Ален Мак ви представя много полезно четиво за почистването на украшения, гривни, накити, гердани, пръстени и други, за да изглеждат безупречно и да са още по-красиви.

Перли - посоляват се хубаво с готварска сол и се слагат в една ленена торбичка, която се потопява в съд с хладка вода, докато всичката сол се просмукне от водата. След това се изсушават на слънце.

Корали - поставят се в хладък слаб соден разтвор да постоят само 1-2 минути. След това се изплакват със сапунена вода и се слагат в дървени стърготини да изсъхнат. Стърготините трябва да ги покрият от всички страни.

Огърлици от Кехлибар - прави се паста от скучана креда, разбъркана с вода и с нея се търкат зърната. Сетне се взема парче фанела, натопява се във възвряло масло и се намазват Кехлибарените зърна, а после се избърсват със сух парцал.

Златни предмети - чистят се много лесно с топла сапунена вода, размесена с амонячен спирт. За търкането се използва четка за зъби.

Златни верижки - измиват се с добър и силен оцет. Друг начин е да се оставят няколко минути в кипящ амонячен разтвор (1 лъжица амоняк и 1/4 литър вода). Също така се чистят и златни пръстени без камъни.

Слонова кост - изчетква се с добре стрита и размита във вода пемза.

Сребърни предмети - покриват се с тесто от тебеширено брашно и дървено масло. Предметите се оставят да постоят така около един час, след което тестото се маха, като се изтрива с чиста суха кърпа.

Мрамор - мазни петна върху мрамор се покриват със смес от бензин и тебешир или пък целият мрамор се намокря с гъст разтвор от сода и тебешир. Оставя се известно време да постои и после се избърсва.

Можете да прочетете и продължението на темата за почистване на естествени камъни и домашни вещи.Прочети всички статии за кристали и минерали