Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Корал

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Корал минерал естествен камък
КОРАЛ – розов, червен, оранжев, бял.

Камък-пазител на здравето на човека. Характерно за корала, е че е подвластен на Марс. Носенето на украшения от корали стимулира имунната система. Всички видове корали пазят от негативни енергии, засилват любовното чувство и необходимостта от партньорство. Коралът не позволява на човек да бъде обладан от завист и недоброжелателност.

Благоприятен за зодия Скорпион, Козирог и всички, които го харесат.


<< Разгледайте всички Бижута от Корал >>

Бижута от Корал

Гривна с Корал - Приказка за любовта

Приказка за любовта

Изчерпана наличност!

Гривна със Седеф - Обич

Обич

33.99 лв

Гривна с Корал - Неповторима

Неповторима

Изчерпана наличност!

Гривна с Червен Корал - Макове в полето

Макове в полето

Изчерпана наличност!

Гривна с Мрамор - Чиста любов

Чиста любов

Изчерпана наличност!

Гривна с Аметист - Дързост и красота

Дързост и красота

Изчерпана наличност!

Гривна с Червен Корал - Празник на любовта

Празник на любовта

Изчерпана наличност!

Гривна с Розов Кварц - Моята първа любов

Моята първа любов

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Корал - скъпоценният камък на морето


Днес са известни над 6000 вида корали, но като скъпоценен камък с ювелирно-декоративни качества се използват само т. нар. благородни корали - горгонариите, от които са познати 16 вида. В напречен разрез разклоняващите им се скелети напомнят устройството на дърво с годишните пръстени. Височината им обикновено е 20-40 сантиметра, а дебелината в основата - 4-6 сантиметра. Повърхността на коралите е предимно матова, но след полиране придобива мек и приятен блясък. Цветът им е бял, розов, оранжев, розовокафяв, тъмнокафяв, черен и небесносин с различни оттенъци и зависи преди всичко от примесите, които са включени при образуване на скелетите. Белите корали са голяма рядкост.

Кораловите скелети са изградени предимно от калциев карбонат (86-88 %) с примеси от магнезиев карбонат, железни и манганови окиси и органично вещество - конхиолин. Плътността на коралите е 2,6-2,7 г/куб.см, твърдостта - 3,5-4 по Мос, а коефициентите на лъчепречупване са близки до тези на калцита. Черният корал (акабар) се състои само от черен или тъмнокафяв конхиолин и има много ниска плътност.

Благородният корал е бил любим камък на ценителите на красотата още в древността. Накити от него са открити от неолита в Швейцария (10 000 години пр.н.е.), в Египет (IV -III в.пр.н.е.), в Индия, в Рим. Коралови накити са носели както жените, така и мъжете като талисмани, гердани, огърлици, медальони, гривни, броеници и различни дребни художествени предмети в изящни инкрустации. За направата им са използвани късчета с неправилна или заоблена форма или необработени малки "клонки" от дървовидния коралов скелет. Широко разпространени са били също гемите и камеите, църковните кръстове и разпятия, изработени от корали. Разпространено било вярването, че благородният корал притежава вълшебна сила и предпазва от уроки, че лекува рани и язви, спазми на червата, болести на пикочния мехур и сърцето.

Днес благородните корали се ценят сравнително високо, но имат по-ограничено приложение и по-малка стойност от бисерите. Най-добрите червени корали се събират в Средиземно море, а център за обработката им е Италия. Благородните корали са разпространени и в Червено море, моретата на Япония, Хавайските острови, Малайзия, Китай, Аляска и Флорида.Находища на Корал: Океани, Средиземно море, Червено море, Канарски острови, Малайзия, Япония, Тайван, САЩ

Уикипедия:  Корал

Статии свързани с Корал:
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Да бъдем здрави с помощта на минералите!  Да бъдем здрави с помощта на минералите!
Как се почистват бижута?  Как се почистват бижута?
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Пръстени със скъпоценни камъни  Пръстени със скъпоценни камъни
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Легенди за перлите и коралите  Легенди за перлите и коралите
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни


Този естествен камък - Корал помага за: за предпазване от завист и негативна енергия, за имунната система


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали