Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Особености и лечебни свойства на кварца

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Особености и лечебни свойства на кварца минерали
Често срещаната разновидност на кварца - Опушен Кварц притежава леко фокусираща и заземяваща енергия и докато безцветният дава живот и излъчва енергия, Опушеният кварц я абсорбира и съхранява. Той е полезен във всяка ситуация, която съдържа бъркотия или свръхактивност, защото зарежда с енергия заземяващата функция на базисната чакра, така че човек да може да се съсредоточи върху истински важното. Опушеният кварц има и успокояващ ефект върху мисловната дейност и е идеален камък за медитация и премахване на напрежението. Той може да спомогне за разсейване на страх и други негативни състояния на ума и стабилизирайки всички системи в тялото, осигурява сигурност и защита.

Опушеният кварц е предвестник на спокоен период от развитието, което може да бъде подготовка за някаква промяна или началото на самата промяна. Този камък е като плодородната почва, в която могат да пораснат най-различни култури в подходящото време. В този смисъл той препоръчва търпение и опипващо условията действие, така че да не се наруши възможността за покълване на зрънцата.

Съществуват моменти по време на всяко развитие на нещата, в които настъпва покой - сякаш нищо не се случва. Това обаче е индикация за наближаваща промяна в дълбочина, така че трябва да се фокусираме върху същността на плановете и мечтите си, без да се спираме или да държим на някакъв определен изход и да се оставим на правилния път, следвайки магията на естествените камъни. Тихото размишление и медитацията могат да ускорят процеса и да постигнем ефекта по-бързо и по-лесно.Прочети всички статии за кристали и минерали