Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Легенди за перлите и коралите

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Легенди за перлите и коралите кристали

Легенда за Перлите


Легендарната Семирамида, владетелка на градините, публично се е появявала винаги с няколко реда огърлица от необикновено красиви розови перли. Клеопатра е имала специално ковчеже, предназначено единствено за Перлените й бижута (а тя не се появявала повече от два пъти с едно и също бижу). Жените в Рим, Гърция и Византия, а след това и през разкошния Ренесанс, са носели перлите се всекидневно. Те са вярвали в чудодейната им сила да пазят човешкото щастие, здраве и плодовитост. Перлите са помагали да се преодолее болката от несподелената любов. А когато е било необходимо, придавали на очите онзи блясък, на който не всеки може да устои. Източните търговци вярвали, че ако със себе си носят винаги по една Перла, по-малко ще се страхуват от грешки и провал в бизнеса - ще ги закриля от некоректни сделки и обири.

Болните от черен дроб се лекували с "бульон" от перлен прах, а ясновидците и астролозите при своите сеанси ги стискали плътно в ръцете си, което им помагало да се вглъбяват и насочват в определена точка от бъдещето.

Днешните бизнесмени, ако искат да са сигурни в своя успех, да стискат в дланите си една малка перличка, особено ако са родени под знака на зодия Рак.

Още нещо любопитно за перлите - 33 % по-голяма продукция перли получават японските производители, след като потопяват мидите в специална баня от антибиотици. Петгодишните проучвания показали, че мидите, поразени от инфекция, създават перли с лошо качество.


Легенда за Коралите


В Египет ги носели като амулет в чест на Изида, в Гърция - на Афродита, а в Рим - на Венера. Смятало се, че Коралите прогонват злите демони и аморалните мисли. Закачени над бебешката люлка, те пазели детето от зли лоши погледи. Оттогава до днес се е съхранила традицията на новороденото да се връзва червен конец на ръчичката. На момиченцата дарявали огърлица от Корали.Прочети всички статии за кристали и минерали