Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Хризопраз

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Хризопраз минерал естествен камък
Хризопразът е разновидност на Халцедон, но поради някои различни примеси, като Никел може да се приеме за различен камък.
Цвят: от ябълково зелен до тъмнозелен. Камъкът носи спокойствие на сърцето.
Хризопразът е камък с духовна насоченост. Помага за по-дълбока медитация, засилва вътрешната сила и смелостта. Помага за осъзнаване на неразбираеми или чужди неща.

Лечебните свойства на Хризопраза са свързани с кръвта, очите, помага при болки и ревматизъм, рани и др.
Един от основните минерализа понижаване на високото кръвно налягане чрез полагане
върху сърдечната чакра.

Подходящ за зодия Рак, Скорпион, Стрелец и всички, които го харесат.


<< Разгледайте всички Бижута от Хризопраз >>

Бижута от Хризопраз

Гривна с Хризопраз - Яворова пролет

Яворова пролет

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Хризопраз


През древността и Средновековието хризопразът се е смятал за камък на успеха и надеждата, който помагал и освобождавал каторжниците и хвърлените в тъмница. Той е "заставял" своите притежатели да бъдат постоянно добри. Астролозите от Египет са го препоръчвали на родените под знака на зодия Скорпион, а средновековните - на родените в зодия Стрелец.


Името на хризопраза, който принадлежи към групата на халцедона, идва от гръцки и значи "златен праз лука". Златисто зелената му модификация се е добивала предимно в Горна Силезия, през XIV век оттам били пренесени големи плочи в Прага за украса на параклиса "Св. Вацлави". Фридрих Велики наредил да украсят с него части от двореца „Сан Суси“, от там е получила името си фридерицианската шлифовка, една много разпространена форма за нарязването на хризопраза.

С оглед на меката му и равномерна топлина възможностите му могат да се определят дори като значителни; той не е твърде горещ, а умерено топъл.
Знае се, че камъкът помага срещу гняв.

Помага срещу отрова
Ако там, където има смъртоносна отрова, се намира хризопраз, тя ще изгуби силата си, ще стане безвредна и слаба като вода, т. е. безсилна. Отровата ще загуби и топлината си и ще стане толкова слаба, че вече не може да вреди на никого.

Помага при епилепсия
Ако човек има епилепсия, винаги трябва да носи със себе си хризопраз. Тогава нощното страдание, а именно епилепсията, ще го мъчи по-малко, защото въздушните духове няма да могат да играят с него зловещата си игра, той не ще има болки и няма да изкарва пяна от устата.

Помага срещу уроки
Ако човек има уроки, зли сили (обладан от дявола), да излее малко вода върху камъка и да каже: „Изливам теб, вода, върху този камък в името на силата, с която Бог създаде слънцето в едно с луната, която обикаля заедно с него.“ После трябва да изпие от тази вода колкото може, защото той ще се съпротивлява. Така дяволът в обсебения ще бъде мъчен в продължение на цял ден и ще отслабне, той вече няма да може да упражнява силата си над обсебения така както преди. По този начин трябва да се постъпва в продължение на пет дни. На петия ден с тази вода трябва да се замеси върху камък малка погача, подобна на безквасния хляб, и да ср накара обсебения да изяде от нея, колкошо може повече. Ако демонът не е от най-силните, той ще пусне въпросния човек. Дали въздушният дух е кротък или зъл, може да се установи по следния начин. Ако човекът обича да се смее и да гледа хората любезно, т. е. благо, въздушният дух е кротък, дори когато обсебеният отвреме навреме скърца със зъби, т. е. се мръщи. Ако обаче човекът говори пряко волята си и след това охотно млъква, ако не обича да се смее, ако дращи силно с ръце и изкарва пяна от устата, тогава става дума за зъл и брутален демон. Хризопразът не е много подходящ за прогонването на такъв лош демон, тъй като е зъл и брутален. Въпреки това, когато се носи от обсебения, камъкът ще отслаби силата му. Ако е рекъл Господ, демонът може да бъде прогонен и по друг начин.

Находища на Хризопраз: Бразилия, Русия, Австралия, САЩ

Уикипедия:  Хризопраз

Статии свързани с Хризопраз:
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните


Този естествен камък - Хризопраз помага за: при болки, за смелост, за медитация, при рани, при ревматизъм


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали