Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Скритата енергия на камъните

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Скритата енергия на камъните минерали
Повечето скъпоценни и минерални камъни притежават магически свойства. Те се използват при религиозни ритуали, лечения, но най-вече като амулети. Има ли смисъл във всичко това? Сигурно да, защото вече стотици години хората не се отказват от тях... Обаче защо все пак този или онзи камък има необикновени, характерни само за него свойства?

Учените и досега не могат да отговорят на този въпрос. Но магьосниците имат съвсем кратък и логичен отговор - в някои скъпоценни камъни и минерали е скрита енергия от определен вид. Освен това те привличат силите на определени планети и звезди. Затова е важно да носите именно този камък, който отговаря на зодията ви, защото той ще ви помогне най-много на здравето и късмета, а положителното му влияние ще ви кара да сияете.

Камъни на Слънцето: хризолит, диамант, Рубин, хризопраз, хелиотроп
Камъни на Луната: опал, лунен камък, аквамарин, перла, корал, берил
Камъни на Меркурий: златист топаз, изумруд, сардоникс (карнеол), ахат
Камъни на Венера: светъл сапфир, ахат, перла
Камъни на Марс: рубин, яспис, диамант, гранат
Камъни на Юпитер: тюркоаз, сапфир
Камъни на Сатурн: оникс, аметист, тъмен топаз
Камъни на Нептун: аметист, планински кристал, лунен камък

Някой специалисти смятат, че Рибите не бива да носят каквито и да е скъпоценности, тъй като те им влияят отрицателно. Освен това определени камъни са щастливи амулети само в определени месеци на годината. Откраднатите камъни влияят лошо върху новия си стопанин. Купените камъни стават амулети след няколко години. Най-добрите амулети са подарените или предадените по наследство.

Камъните се разпределят и по "полова" принадлежност. "Мъжките" камъни, които са лъскави и в топли цветове, носят сполука на жените, а "женските" камъни - матови и студени, носят сполука на мъжете.Прочети всички статии за кристали и минерали