Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Диамантите в света на известните личности

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Диамантите в света на известните личности кристали
Новата модна тендеция за бижута с Диамант или смарагд се дължи основно на холивудските актьори, както и една херцогиня, които с примера си са спомогнали за връщането на Диамантите и естествените камъни на мода. Анджелина Джоли, Холи Бери, Елизабет Хърли и Пенелопе Крус, въпреки че можели да си позволят Диаманти, също така се спират и на сапфири и смарагди. Най-значително впечатление прави и херцогинята от Кеймбридж, на която известността на сапфира дава името на камъка - Ефекта на Кейт. Тя решава да носи годежния пръстен със сапфир, който е наследила от принцеса Даяна.

Една бизнес дама, редовен купувач на скъпоценни камъни, спомага за разрешаването на дилемата дали да предпочете пръстен с Диамант за любов или сапфири, като открива какво всъщност искат жените, когато става въпрос за годежен пръстен: хубав екземпляр с допълнителни цветни скъпоценности. Един известен търговец на скъпоценни камъни забелязал, че мненията за идеалния годежен пръстен се различават в зависимост от пола: мъжете избират най-често Диамант, а дамите избират диамант в допълнение с рубин, сапфир или смарагд (жените обичат шареното). Не случайно мъжете подаряват Диамант за вечна любов, следвайки своята символика и усет.

Дамите, които са по разговорливи и с пиперлив език, сравняват мъжете и бижутата с жените в магазина за футболна екипировка, като по този начин доказват, как в търсене на пръстен за нея нямат идея какво търсят конкретно. Ако се вземе впредвид факта, че търсенето на разноцветни камъни се е повишило рязко след 2010 година, може да се предположи, че представителите на силния пол са решили да следват модата и са прозрели какво искат нежните им половинки. Между другото ювелирите не биха се съгласили с това. Те смятат, че причината за нарастването на интереса към сапфирите, рубините и смаргдите, трябва да се търси във факта, че все по-малко жени са готови да чакат и да се надяват на накитът, който им е харесал да бъде купен от някой мъж. Дамите са станали самостоятелни и вече не ги е срам да си купят сами на себе си скъпоценен камък и да се похвалят с това. Все пак онова, основното бижу , годежният пръстен, трябва да бъде купен от него. Желателно е и пръстенът да има Диаманти, както ще каже Шърли Беси: Диамантите са завинаги!

Прочети всички статии за кристали и минерали