Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Диамант

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Диамант минерал естествен камък
Диамантът носи много късмет, сполука и здраве на тези, които са го купили или взели честно. Той просто усилва желанията и мислите на собственика си. Дава смелост и сила и пази от лоши помисли, гняв, подмладява и определено оправя настроението. Подходящ е за направа на скъпа гривна или пръстен като амулет за любов.

В никакъв случай не крадете диамант или не се сдобивайте с него по нечестен начин. Тогава всичко действа наобратно.

Диамант е подходящ камък за зодии: Овен, Рак, Везни, Козирог и за всеки, който го хареса.

Диамантът, „кралят на скъпоценните камъни“, всъщност не е нищо друго освен чист въглерод. Името му идва от гръцкото „адамас“, което значи „непобедим“, тъй като почти не се подава на обработка с физически или химически средства. Още през древността е бил търсен камък за бижута. За най-големите диаманти обаче се смята, че носят нещастие, например „Звездата на Африка“, „Кулинан IV“ или „Кохинор“, които се съхраняват в лондонската крепост „Тауър“. Същото се разказва и за диаманта „Хоуп“, който е сменил собственика си вероятно по време на Френската революция, и за „флорентинеца“, който изчезна безследно след Първата световна война. Превратна е съдбата и на диамантите „Вел икиямогул“, „Орлов“ и „Джъбилий“. За ламаистите скиптърът с диаманти е най-важната култова вещ.

Диаманта се образува в скалите (в топлите южни страни) и понеже е много твърд, той ги цепи и след това най-често пада в поточе или река. Ако на същото място в скалата по-късно отново се образува диамант, той ще е по-слаб от предишния. Когато по-късно реките прииждат и излизат извън коритата си, те отнасят камъка в други земи.

Лекува зли хора
Има хора, които по природа или под влиянието на дявола са зли. Поради това те обичат да мълчат. Но когато проговорят, погледът им е пронизващ, а понякога излизат извън себе си, сякаш са полудели, но бързо се овладяват. Такива хора би трябвало често или винаги да държат диамант в устата си. Но и който е душевно болен, лъжлив и избухлив, винаги трябва да носи този камък в устата си. Силата му ще го освободи от тези страдания.

Помага при постене (или който иска да пости)
Който не може да пости, да държи диамант в устата си. Той ще притъпи чувството му за глад, за да може да пости по-дълго време.

Помага при подагра и мозъчни удари
Който е болен от подагра или е имал мозъчен удар (онази болест, която засяга едната половина на тялото така, че да не може да се движи), да слага диамант по за цял ден във вино или вода и после да ги пие. Подаграта ще го отпусне, дори ако е толкова силна, че болката привидно ще го разкъса на парчета. Последиците от удара също се смегчават от него.

Помага при жълтеница
А и болен от жълтеница трябва да слага този камък във вино или вода и да пие от тях - ще оздравее.

Диамантът е толкова твърд, че никоя друга твърдост не може да го надвие. Затова дори надрасква желязото и оставя следи по него. Тъй като нито желязото, нито стоманата могат да му излязат насреща по твърдост, от него стоманата става толкова здрава, че не се поддава на нищо и не се чупи, докато не се нареже. Има легенда, че дяволът презира диаманта и денем, и нощем.


<< Разгледайте всички Бижута от Диамант >>

Находища на Диамант: ЮАР, Австралия, Русия, Ангола, Гана, Ботсвана, Конго, Канада, Намибия, Сиера Леоне

Уикипедия:  Диамант

Статии свързани с Диамант:
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Златото и някои добри инвестиции  Златото и някои добри инвестиции
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Най-известните диаманти  Най-известните диаманти
Ползата от гривна от камък - минерал и/или кристал  Ползата от гривна от камък - минерал и/или кристал
Пръстени със скъпоценни камъни  Пръстени със скъпоценни камъни
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Подходящите камъни по месеци  Подходящите камъни по месеци
Кои са най-мощните талисмани?  Кои са най-мощните талисмани?
Тюркоаз - камъкът на любовта  Тюркоаз - камъкът на любовта
Диамантите в света на известните личности  Диамантите в света на известните личности
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Народни поверия за пръстена - малкото бижу и  на кой пръст да го носим  Народни поверия за пръстена - малкото бижу и на кой пръст да го носим


Този естествен камък - Диамант помага за: за усилване на мислите и желанията, за подмладяване, за повече смелост и сила, за късмет и сполука


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали