Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Тюркоаз - камъкът на любовта

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Тюркоаз - камъкът на любовта минерали
Небесно, морскосините и ябълково-зелените цветове на тюркоаза отразяват божествените любовни пориви наред с рубина и изумруда. Той символизира щастие в любовта и семейството. Спада към най-топлите и най-сърдечните естествени камъни, поради което е особено подходящ за по-студените натури. От друга страна, е смятан за най-универсалния камък, който не се конфронтира с нито едно от зодиите. Особено подходящ е за Водолей, Стрелец и Телец. Интересно е също, че се носи и като мъжки талисман, заради което девойките често го подаряват на любимите си.

Тюркоазът има превъзходни качества: усилва интуицията и проницателността, предпазва от гневните изблици на нерви, ярост, и най-важното - носи на притежателя си любов, щастие и успехи. Знае се обаче, че той може да действа като талисман (положително) само на чистите и добри хора. На ръцете на злите и недоброжелателните остарява и цветовете му потъмняват, тоест камъкът постепенно умира и губи от магичестката си сила. Затова ако е гривна от естествени камъни, тя може да потъмнее. Поради това си свойство той спада към предупреждаващите камъни. Обяснението е просто: нездравият организъм отделя с потта активни вещества, които реагират химически на допиращия се до тялото скъпоценен камък, изменяйки структурата и оттам цвета му.

Освен че е най-добрият сигнализатор, той действа целебно като амулет, носен на врата - при главоболие, при очни и стомашни оплаквания, при хепатит.

Какво още трябва да знаем за камъка на любовта? Краденият Тюркоаз влияе зле на този, който го носи (подобно на диамантите). Купеният има магическо действие до няколко години. Наследеният е най-добрият. А подареният? Той непременно ще ви срещне с любовта.Прочети всички статии за кристали и минерали