Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Тълкувания на символи, обичаи и талисмани

Прочети всички статии за кристали и минерали    


Тълкувания на символи, обичаи и талисмани кристали
Хората от пещерните векове до днес вярват в чудотворната сила на някои предмети и ритуали. От древността насам българите се пазят от уроки с конски мъниста (да не се бърка с Перли, от които се правят хубави гривни, а също и обеци от перли), а за щастие окачват подкови над вратите си. И то винаги обърнати нагоре, за да "улавят" късмета. Мексиканците пък вярват, че ако хвърлиш цветя в морето, ще си по-здрав, а ако засадиш седем зелени растения пред къщата си, това ще ти донесе успех. Някои "държат късмета в джоба си" под формата на старинна монета и дори чесън.
За финансово благополучие други носят стодоларова банкнота, която никога не харчат. Ето още тълкувания на символи, талисмани и обичаи:

Светата Троица
Почитат я предимно християните. Те вярват, че който носи изображението на Отец, Син и Светия Дух, преминава през живота без големи разочарования и препятствия. Всичките му начинания са съпътствани с успехи и най-вече тези, свързани с творчеството.

Скарабей
Свещеното египетско насекомо символизира вечно младата душа, която живее извън времето и пространството. Носенето на такъв сувенир помага на човек да преодолява страшните изпитания и му напомня, че неговата душа, възраждайки се, може да победи злините. Скарабеят олицетворява съкровената сила, която човек трябва да има в себе си, за да възкръсне.
Може да го сложите в дома си, като предната му част гледа на запад.

Слон
Той е свещено индийско животно. В Южна Индия много храмове са украсени със слонове от скъпоценни камъни, с ярки орнаменти и златно покритие. Талисманът под формата на слонче носи успех, победи и благополучие.
За да ви донесе щастливо бъдеще, трябва да е с вирнат хобот. Поставете го на такова място, че да гледа към прозореца.

Костенурка
Тя символизира мъдрост и дълголетие. Хората, които носят такъв талисман или гледат костенурка в дома си, са уравновесени и оптимисти.

Метла
Старо българско поверие гласи, че метлата гони лошите духове и злините от дома. Тя се използва и при лекуването на силна уплаха и стрес. Метлата не бива да се прескача, защото това е на лош късмет. Ако някой "замете" неомъжена девойка, тя ще си остане стара мома според поверието.
Днес е модерно на входната врата да се окачи декоративна Баба Яга с метличка - тя гони отрицателната енергия от дома и носи късмет.

Подкова
Носи щастие дори и на тези, които не вярват в нея. ПОдковата е най-популярният талисман, който пази дома от злини е символ на късмет. Според поверието най-голямо щастие носи намерената подкова.
Обикновено тя се закача нагоре, за да не избяга късметът.

Конско мънисто
Синьото камъче се носи против урочасване. То е предпочитан амулет от тези, които се страхуват, че лоши погледи или прекалена добронамереност могат да им причинят някаква злина.
Обикновено се слага на кожена каишка или конец и се носи като гривна.

Четирилистна детелина
Щастливец е всеки, който си намери четирилистна детелина, защото тя се среща много рядко сред множеството детелини с три листа. Смята се, че закриля влюбените и че помага да срещнеш голямата любов.
Може да намерите детелина с четири листа и да я подарите на някого, но тя ще има най-силно действие, ако човек си я открие сам. Трябва да се изсуши и да се пази, защото влиянието й не отслабва и след години.

Подарен подарък
Подарък от скъп на сърцето ни човек често се превръща в талисман, който ни пази и носи късмет. Има поверие, че ако подариш много любим твой подарък на някой друг, той ще носи щастие и на двамата. Това обаче трябва да бъде направено спонтанно, с желание и от сърце. А човекът, на когото го подарявате, да изпита истинска благодарност.

Конци в бутилка
За да прогоните всички отрицателни енергии от дома и семейството си, може да направите следния обред: напълнете стъклена бутилка с конци в различни цветове. С пъхането на всеки конец повтаряйте: "Да избяга злото." Когато тя се напълни, я затворете и я пазете в дълбок шкаф.Прочети всички статии за кристали и минерали