Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Планински кристал

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Планински кристал минерал естествен камък
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - безцветен и воднопрозрачен, често с включения от облачета, иглички,
власинки.

Влияе благоприятно на медитацията. Уравновесява чувствата и мислите. Отваря съзнанието към една по-висша реалност.
Планинският кристал се смята за най-добрият неутрализатор на отрицателни енергии. Индианците го поставяли в люлката на новороденото. Будистите постигали просветление чрез този кристал, а кълбата на ясновидците са били изготвяни от него. Колкото е по-голям кристалът, толкова повече енергия излъчва.
Знае се, че засилва действието на всички други минерали.
Облекчава стомашно-чревни или бъбречни проблеми, главоболие, мигрена, проблеми с нервната система, стрес, раздразнителност.

Подходящ за зодия Овен, Телец, Лъв и всички, които го харесат.


<< Разгледайте всички Бижута от Планински кристал >>

Бижута от Планински кристал

Гривна с Жадеит - Космическа енергия

Космическа енергия

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Седемте чакри

Седемте чакри

Изчерпана наличност!

Гривна с Розов Кварц - Андромеда

Андромеда

Изчерпана наличност!

Гривна с Опушен Кварц - Жива светлина

Жива светлина

Изчерпана наличност!

Гривна с Планински кристал - Дивна светлина

Дивна светлина

Изчерпана наличност!

Гривна с Планински кристал - Планинско вдъхновение

Планинско вдъхновение

Изчерпана наличност!

Гривна с Аметист - Ефирна нежност

Ефирна нежност

Изчерпана наличност!

Гривна с Планински кристал - Паметта на водата

Паметта на водата

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за планинския кристал


Планински кристал е характерен с красивите си кристали и друзи и срастъци, като те се използват като прекрасен колекционен материал. Най-добрите му образци се разрязват, полират и оформят като камъни за различни накити - пръстени, обеци, медальони и др., а от по-едрите се изработват красиви купи, чаши и други съдове. В древността е бил обект на различни поверия. Употребявал се е като лек срещу редица вътрешни болести и особено при заболяване на сърцето. Обикновено се е използвал поставен под езика. На други места като талисмани във вид на кристални топчета този кварц се е препоръчвал срещу нещастия и особено при суматоха и за лечение на заболявания при добитъка. Талисманчетата от кварц са били задължителен реквизит при гадателството и магьосничеството. Смятало се е, че планинският кристал опазва чистотата на душата и носи радост на притежателите си. Астролозите са го препоръчвали за камък на родените под знака на Козирог.

Този кварц твърде много наподобява диаманта, поради което на редица места е приеман за такъв. Най-типичен пример в това отношение са т. нар. мармарошки диаманти. Те са широко разпространени в Карпатите и представляват прозрачни, много чисти, със силен блясък и красиви по форма дребни (1-12 mm) кристалчета от кварц. Намират приложение в ювелирните изделия без предварителна обработка.

Планинският кристал се получава от определен вид студена вода, която на цвят е почти черна. Когато от въздуха вее леден хлад и докосне водата, тя поради студа замръзва на места и образува твърди буци. Би могло да се каже, че сърцето на водата се сгъстява и добива плътност. Когато топлината на въздуха или слънцето се докосва до твърдата маса, тя й отнема плътния бял цвят, който все още притежава, а тази маса става доста бистра, но топлината не може докрай да разтвори белия цвят. Настъпващият по-късно студ втвърдява масата още повече и я прави още по-бистра. Тогава буцата става толкова плътна, че топлина вече не може да я размекне, дори и целият лед наоколо да се стопи. По този начин се получава кристал и той вече си остава такъв.

Планинският кристал, който всъщност е бистър прозрачен кварц, няма голяма стойност като камък за бижута. Но е бил много ценен като материал за гарафи и чаши, защото кристалите му са големи и се шлифоват твърде добре. Император Рудолф II е бил един от големите любители на планинския кристал, по негова поръчка именити художници са изработвали от него прекрасни чаши.

За по-добро зрение
Ако някой има слаби очи, нека стопля планински кристал на слънце и после, както е топъл, да го слага често върху очите си. Защото той всъщност произлиза от водата, затова изтегля лошите сокове от очите и болният ще започне да вижда по-добре.

При подутини на врата
Когато се подуват вратните жлези или се образува фистула на врата, камъкът трябва да се стопля на слънце, а после да се завързва през деня или през нощта върху подутата жлеза или фистулата. Ако това се прави често, те ще изчезнат. Ако човек има подутина на шията, която расте бързо, нека стопля планински кристал на слънце и да залива топлия камък с вино. От виното се пие често, но нека слага от време на време и стоплен от слънцето камък върху подутината на шията си и тя ще спадне.

При болки в сърцето, стомаха или корема
Който страда от сърце или стомах или има болки в корема, нека стопля планински кристал на слънце и после залее топлия камък с вода. След това трябва да слага камъка в тази вода най-много за час и после да го извади. Ако често пие от водата, ще се почувства по- добре и по отношение на сърцето, и на стомаха, и на корема.

При треска
Ако човек е нападнат от копривна треска, да стопля този камък на слънце и после, както е топъл, да го слага върху мястото, където го боли, така ще прогони копривната треска.

Находища на Планински кристал: Русия (Урал), Бразилия, Канада, САЩ, Япония, Австралия и Алпите

Уикипедия:  Планински кристал

Статии свързани с Планински кристал:
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Цитрин - камък на парите и сполуката  Цитрин - камък на парите и сполуката
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Как да изберем естествен камък с магическа сила  Как да изберем естествен камък с магическа сила
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Минерали и чакри  Минерали и чакри


Този естествен камък - Планински кристал помага за: за бъбреците и стомаха, за нервите, при раздразнителност и стрес, при новородени, при мигрена


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали