Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Оникс

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Оникс минерал естествен камък
ОНИКС - плоско паралелно редуване на бели и черни ивици или само черни ивици (за черния оникс).

Кристал, който дава сила. Помага при силен физически и психически стрес. Повишава жизнеността, устойчивостта и издръжливостта.Подсилва самоувереността и ви насърчава да се чувствате спокойни. Тонизира ума, облекчава страховете и тревогите. Ониксът носи безценния дар на мъдростта. Уравновесява Ин и Ян в рамките на тялото.

Действа благоприятно на зъбите, костите, костния мозък.

Благоприятен за зодия Лъв, Козирог, Рак и всички, които го харесат.


<< Разгледайте всички Бижута от Оникс >>

Бижута от Оникс

Гривна с Оникс - Кармен

Кармен

Изчерпана наличност!

Гривна с Жадеит - Седемте чакри

Седемте чакри

Изчерпана наличност!

Гривна с Черешов Кварц - 28 приятели

28 приятели

Изчерпана наличност!

Гривна с Оникс - Сърцето на нощта

Сърцето на нощта

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Оникс


Като разновидности на ахатите се разглеждат ониксите. Те са лентовидно-ивичести халцедони с различен цвят на по-дебелите си и хоризонтално разположени, с приблизително равни повърхнини слойчета. Тук се различават обикновен оникс, при който има редуване на бели и черни слойчета, карнеол-оникс (сердоликоникс) - бели и червени слойчета, халцедон-оникс - бели и сиви или синкави слойчета, и кафяв оникс или оникс ивичест с редуване на кафеви и светли ивици.

Ониксът е също така и разновидност на халцедона. Вярвало се, че събужда чувство за достойнство, води към смели начинания и увеличава печалбата. През Средновековието ониксът се препоръчвал от астролозите като талисман на родените под знака на Рак и Лъв.


Повече информация за Оникса ни дават старите книги, като той се споменава за лечител на депресия и при болки в сърцето (или бодежи).
При проблеми с очите: който има слаби очи или страда от различни очни язви, нека налее добро и чисто вино в съд от бронз, мед или стомана. В него се поставя оникс и се кисне там в продължение на петнайсет до трийсет дни. После камъкът се изважда, а виното се оставя в съда. С това вино всяка нощ се навлажняват клепачите. Очите от това ще оздравеят.

При болки в сърцето: Трябва да сгрее вино в някакъв съд над огъня, после съдът се отстранява от огъня и ониксът се държи над димящото вино, за да се смесват неговите изпарения с тези на виното. После ониксът се поставя в горещото вино и то веднага се пие. Сърдечните оплакванията и бодежите ще престанат.

При проблеми със стомаха: който страда от стомах, да обработва вино с оникс по описания начин и от него, кокоши яйца и фино брашно да сготви супа. Това се прави и се яде често, супата прочиства стомаха и ще го излекува.

При проблеми с далака: който има болки в далака, нека изяде козе или агнешко месо, сварено във вино и приготвено с оникс по описания начин, така както се мариноват някои ястия с оцет. Ако това се прави често, далакът ще оздравее и няма вече да се подува.

При висока температура трябва да се поставя оникс в оцет в продължение на пет дни, после се изважда, а с оцета се подправят всички храни на болния. Треската ще стихне и ще изчезне бързо, защото благодатната топлина на оникса заедно с топлината на оцета изсмуква всички вредни сокове, които я причиняват.

Когато чума нападне кравите и ги убива, трябва да се сгрява вода в съд, после да се свали от огъня и в парата да се държи оникс, за да се смесват изпаренията. След това камъкът за три дни се слага във водата, изважда се и водата се дава на кравите за пиене. С тази вода се поръсва и фуража им и се смесват триците, които им се дават - колкото по-често, толкова по-добре!

Според някои тълкуватели ониксът е онзи тайнствен камък, който според книгата „Битие“ бил намерен в Хавилската земя, край бреговете на река фисон, която напоявала тези земи. С това име наричат както прозрачния ахат, така и черния халцедон и мраморирания оникс. Думата е гръцка и означава нокът, с което се намеква за прозирността на оникса. От него се изработват предимно печати и геми, на него се гравират монограми и гербове, обработва се с резец или с киселина.

Находища на Оникс: Бразилия, Уругвай, Индия, Русия, САЩ

Уикипедия:  Оникс

Статии свързани с Оникс:
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)


Този естествен камък - Оникс помага за: за зъбите, при проблеми с очите, за мъдрост, при депресия, при стрес, при болки в сърцето, за уравновесяване, за костния мозък, за костите


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали