Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Оникс

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    
   


Оникс минерал естествен камък
ОНИКС - плоско паралелно редуване на бели и черни ивици или само черни ивици (за черния оникс).

Кристал, който дава сила. Помага при силен физически и психически стрес. Повишава жизнеността, устойчивостта и издръжливостта.Подсилва самоувереността и ви насърчава да се чувствате спокойни. Тонизира ума, облекчава страховете и тревогите. Ониксът носи безценния дар на мъдростта. Уравновесява Ин и Ян в рамките на тялото.

Действа благоприятно на зъбите, костите, костния мозък.

Благоприятен за зодия Лъв, Козирог, Рак и всички, които го харесат.


<< Разгледайте всички Бижута от Оникс >>

Бижута от Оникс

Гривна с Оникс - Пулсът на нощта

Пулсът на нощта

Изчерпана наличност!

Гривна с Карнеол - Есенен сън

Есенен сън

Изчерпана наличност!

Гривна с Черешов Кварц - 28 приятели

28 приятели

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Оникс


Като разновидности на ахатите се разглеждат ониксите. Те са лентовидно-ивичести халцедони с различен цвят на по-дебелите си и хоризонтално разположени, с приблизително равни повърхнини слойчета. Тук се различават обикновен оникс, при който има редуване на бели и черни слойчета, карнеол-оникс (сердоликоникс) - бели и червени слойчета, халцедон-оникс - бели и сиви или синкави слойчета, и кафяв оникс или оникс ивичест с редуване на кафеви и светли ивици.

Ониксът е също така и разновидност на халцедона. Вярвало се, че събужда чувство за достойнство, води към смели начинания и увеличава печалбата. През Средновековието ониксът се препоръчвал от астролозите като талисман на родените под знака на Рак и Лъв.


Повече информация за Оникса ни дават старите книги, като той се споменава за лечител на депресия и при болки в сърцето (или бодежи).
При проблеми с очите: който има слаби очи или страда от различни очни язви, нека налее добро и чисто вино в съд от бронз, мед или стомана. В него се поставя оникс и се кисне там в продължение на петнайсет до трийсет дни. После камъкът се изважда, а виното се оставя в съда. С това вино всяка нощ се навлажняват клепачите. Очите от това ще оздравеят.

При болки в сърцето: Трябва да сгрее вино в някакъв съд над огъня, после съдът се отстранява от огъня и ониксът се държи над димящото вино, за да се смесват неговите изпарения с тези на виното. После ониксът се поставя в горещото вино и то веднага се пие. Сърдечните оплакванията и бодежите ще престанат.

При проблеми със стомаха: който страда от стомах, да обработва вино с оникс по описания начин и от него, кокоши яйца и фино брашно да сготви супа. Това се прави и се яде често, супата прочиства стомаха и ще го излекува.

При проблеми с далака: който има болки в далака, нека изяде козе или агнешко месо, сварено във вино и приготвено с оникс по описания начин, така както се мариноват някои ястия с оцет. Ако това се прави често, далакът ще оздравее и няма вече да се подува.

При висока температура трябва да се поставя оникс в оцет в продължение на пет дни, после се изважда, а с оцета се подправят всички храни на болния. Треската ще стихне и ще изчезне бързо, защото благодатната топлина на оникса заедно с топлината на оцета изсмуква всички вредни сокове, които я причиняват.

Когато чума нападне кравите и ги убива, трябва да се сгрява вода в съд, после да се свали от огъня и в парата да се държи оникс, за да се смесват изпаренията. След това камъкът за три дни се слага във водата, изважда се и водата се дава на кравите за пиене. С тази вода се поръсва и фуража им и се смесват триците, които им се дават - колкото по-често, толкова по-добре!

Според някои тълкуватели ониксът е онзи тайнствен камък, който според книгата „Битие“ бил намерен в Хавилската земя, край бреговете на река фисон, която напоявала тези земи. С това име наричат както прозрачния ахат, така и черния халцедон и мраморирания оникс. Думата е гръцка и означава нокът, с което се намеква за прозирността на оникса. От него се изработват предимно печати и геми, на него се гравират монограми и гербове, обработва се с резец или с киселина.

Находища на Оникс: Бразилия, Уругвай, Индия, Русия, САЩ

Уикипедия:  Оникс

Статии свързани с Оникс:
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали