Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Яспис

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Яспис минерал естествен камък
ЯСПИС - изключително разнообразие от цветове в най-невероятни съчетания.

Известен е като камъкът на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Напомня на хората да си помагат един на друг. Носи решителност във всички начинания. Презарежда тялото с енергия. Премахва електромагнитното замърсяване, включително и радиацията, и помага при търсене на вода. Помага при продължително боледуване. Поддържа кръвообращението, повишава сексуалността на жените.

Подходящ за зодии Скорпион, Риби, Дева, както и за всички, които го харесат.

Червеният яспис пречиства и стабилизира аурата, засилва издръжливостта. Това е камъкът на здравето, увеличаващ силите и премахващ токсините от кръвоносната система и черния дроб.

Пейзажният яспис е определян като Майката Земя говореща с нейните деца. Камъкът създава дух на баланс и хармония. Стимулира имунната система и пречиства бъбреците.

Кафевият яспис е свързан със земята. Дава стабилност и баланс. Премахва замърсяванията и токсините от организма.

Зеленият яспис стимулира сърдечната чакра. Влияе при кожни заболявания, облекчава възпаления.

Жълтият яспис познат още като дървесен яспис стимулира чакрата на слънчевия сплит. Освобождава от токсини и лекува проблеми на храносмилателната система. Знае се още, че Дървесен Яспис помага за сваляне на килограми и успокоение.

Далматински Яспис е един много красив и игрив камък, който се свързва с добро настроение и много усмивки.


<< Разгледайте всички Бижута от Яспис >>

Бижута от Яспис

Гривна с Тюркоаз - Заветът на инките

Заветът на инките

Изчерпана наличност!

Гривна с Далматински Яспис - Сто и един далматинци

Сто и един далматинци

Изчерпана наличност!

Гривна с Тюркоаз - Изумрудената планина

Изумрудената планина

Изчерпана наличност!

Гривна с Черешов Кварц - 28 приятели

28 приятели

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Земна сила

Земна сила

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Необятен свят

Необятен свят

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Мароко

Мароко

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Яспис


Ясписът е широко разпространена и известна разновидност на кварца. В древността той се е препоръчвал като средство за подобряване на апетита, за спиране на кръвотечения, а също и като талисман, който предпазва от нощни призраци и от разочарования в любовта. Смятало се, че е по-силно въздействието на червенооцветените ясписи отколкото на зеленооцветените. Вавилонците са го препоръчвали като камък на родените в зодия Дева, египтяните - в зодия Водолей, византийците - в зодия Риби, а в Средновековието - в зодиите Риби и Рак.

Към ясписите фактически се отнася голяма група от различни по състав и по условия на образуване скали, обединени от следните белези: кварцов състав, висока твърдост и декоративност (пъстър цвят и интересен рисунък). Пъстрият им цвят е резултат от въздействието на съдържащите се в тях разнообразни пигментиращи вещества: червеният - от хематит, кафявият и жълтият - от гьотит, синият - от амфибол, зеленият - от пумпелит и хлорит, и т.н.

Ясписите са едни от най-древните декоративни материали. Те са известни още през палеолита, намерени са оръдия и инструменти, направени от ясписи. В древността и в Средновековието от тях се изработвали накити, геми, декоративни предмети и талисмани. Известни са например уникални по размери и красота камини, колони, вази, плотове за маси, свещници, чаши и други изделия, направени през XVIII-XIX в. в Русия и пазени днес в Ермитажа, в Оръжейната палата и в различни музеи в Москва. Днес ясписите се употребяват за декоративно вътрешно оформяне на сгради и станции на метрото и за направа на редица сувенирни и ювелирно-декоративни изделия - плотове за маси, бюра, кутии за скъпоценности, пепелници, вази, чаши, брошки, медальони, копчета за ръкави и др.

Ясписът, който е разновидност на халцедона, се споменава при Мойсей, Иезекиил и в „Откровението“. От гледна точка на астрологията, той се намира на първо място в небесната дъга и се смята за месечния камък на всички родени под знака на Овена. Още египтяните са го ценели високо, а гърците са му дали името, което означава „петнист“.

При проблеми със слуха
Ако някой недочува, да вземе яспис в уста и да го стопли с дъха си, за да се овлажни. После веднага трябва да го пъхне в ухото, да го затисне с фини кълчища и по този начин да запуши ухото, за да може топлината на камъка да прониква навътре. Този камък расте под влиянието на притока на свеж въздух; той противодейства и на различни болести, причинени от соковете на тялото, а и възвръща слуха.

При хрема
Който има много секрети в носа, също трябва да сложи яспис в устата и да го стопли с дъха си, за да овлажнее. След това нека го пъхне в ноздрите си и да запуши носа с ръка, за да може топлината да прониква в главата. Секретите в главата бързо ще се отделят и болният ще се почувства по-добре.

При подагра
Също така, ако човек страда от силен прилив на сокове в сърцето, слабините или друга част на тялото, тоест от подагра, да сложи яспис върху болното място и да го натиска, докато се разлее топлина; подаграта ще го отпусне, защото благотворната топлина и сила на камъка лекува и успокоява студените сокове, които са се нагорещили неправилно.

А ако някой сънува светкавици и гръмотевици, добре ще е да има яспис у себе си, защото тогава лошите фантазии и халюцинации ще бягат от него и ще го оставят на мира.

Находища на Яспис: Азия, Европа, Африка

Уикипедия:  Яспис

Статии свързани с Яспис:
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Да бъдем здрави с помощта на минералите!  Да бъдем здрави с помощта на минералите!
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?


Този естествен камък - Яспис помага за: при електромагнитно замърсяване и радиация, за кръвообращението, за зареждане на тялото с енергия


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали