Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Яспис

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Яспис минерал естествен камък
ЯСПИС - изключително разнообразие от цветове в най-невероятни съчетания.

Известен е като камъкът на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Напомня на хората да си помагат един на друг. Носи решителност във всички начинания. Презарежда тялото с енергия. Премахва електромагнитното замърсяване, включително и радиацията, и помага при търсене на вода. Помага при продължително боледуване. Поддържа кръвообращението, повишава сексуалността на жените.

Подходящ за зодии Скорпион, Риби, Дева, както и за всички, които го харесат.

Червеният яспис пречиства и стабилизира аурата, засилва издръжливостта. Това е камъкът на здравето, увеличаващ силите и премахващ токсините от кръвоносната система и черния дроб.

Пейзажният яспис е определян като Майката Земя говореща с нейните деца. Камъкът създава дух на баланс и хармония. Стимулира имунната система и пречиства бъбреците.

Кафевият яспис е свързан със земята. Дава стабилност и баланс. Премахва замърсяванията и токсините от организма.

Зеленият яспис стимулира сърдечната чакра. Влияе при кожни заболявания, облекчава възпаления.

Жълтият яспис познат още като дървесен яспис стимулира чакрата на слънчевия сплит. Освобождава от токсини и лекува проблеми на храносмилателната система. Знае се още, че Дървесен Яспис помага за сваляне на килограми и успокоение.

Далматински Яспис е един много красив и игрив камък, който се свързва с добро настроение и много усмивки.


<< Разгледайте всички Бижута от Яспис >>

Бижута от Яспис

Гривна с Тюркоаз - Заветът на инките

Заветът на инките

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Усещане за есен

Усещане за есен

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Кадифена прегръдка

Кадифена прегръдка

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Пясъчни пейзажи

Пясъчни пейзажи

Изчерпана наличност!

Гривна с Тюркоаз - Многоцветна пътека

Многоцветна пътека

Изчерпана наличност!

Гривна с Яспис - Мароко

Мароко

Изчерпана наличност!

Гривна с Пейзажен Яспис - Гореща пустиня

Гореща пустиня

Изчерпана наличност!

Допълнителна информация за Яспис


Ясписът е широко разпространена и известна разновидност на кварца. В древността той се е препоръчвал като средство за подобряване на апетита, за спиране на кръвотечения, а също и като талисман, който предпазва от нощни призраци и от разочарования в любовта. Смятало се, че е по-силно въздействието на червенооцветените ясписи отколкото на зеленооцветените. Вавилонците са го препоръчвали като камък на родените в зодия Дева, египтяните - в зодия Водолей, византийците - в зодия Риби, а в Средновековието - в зодиите Риби и Рак.

Към ясписите фактически се отнася голяма група от различни по състав и по условия на образуване скали, обединени от следните белези: кварцов състав, висока твърдост и декоративност (пъстър цвят и интересен рисунък). Пъстрият им цвят е резултат от въздействието на съдържащите се в тях разнообразни пигментиращи вещества: червеният - от хематит, кафявият и жълтият - от гьотит, синият - от амфибол, зеленият - от пумпелит и хлорит, и т.н.

Ясписите са едни от най-древните декоративни материали. Те са известни още през палеолита, намерени са оръдия и инструменти, направени от ясписи. В древността и в Средновековието от тях се изработвали накити, геми, декоративни предмети и талисмани. Известни са например уникални по размери и красота камини, колони, вази, плотове за маси, свещници, чаши и други изделия, направени през XVIII-XIX в. в Русия и пазени днес в Ермитажа, в Оръжейната палата и в различни музеи в Москва. Днес ясписите се употребяват за декоративно вътрешно оформяне на сгради и станции на метрото и за направа на редица сувенирни и ювелирно-декоративни изделия - плотове за маси, бюра, кутии за скъпоценности, пепелници, вази, чаши, брошки, медальони, копчета за ръкави и др.

Ясписът, който е разновидност на халцедона, се споменава при Мойсей, Иезекиил и в „Откровението“. От гледна точка на астрологията, той се намира на първо място в небесната дъга и се смята за месечния камък на всички родени под знака на Овена. Още египтяните са го ценели високо, а гърците са му дали името, което означава „петнист“.

При проблеми със слуха
Ако някой недочува, да вземе яспис в уста и да го стопли с дъха си, за да се овлажни. После веднага трябва да го пъхне в ухото, да го затисне с фини кълчища и по този начин да запуши ухото, за да може топлината на камъка да прониква навътре. Този камък расте под влиянието на притока на свеж въздух; той противодейства и на различни болести, причинени от соковете на тялото, а и възвръща слуха.

При хрема
Който има много секрети в носа, също трябва да сложи яспис в устата и да го стопли с дъха си, за да овлажнее. След това нека го пъхне в ноздрите си и да запуши носа с ръка, за да може топлината да прониква в главата. Секретите в главата бързо ще се отделят и болният ще се почувства по-добре.

При подагра
Също така, ако човек страда от силен прилив на сокове в сърцето, слабините или друга част на тялото, тоест от подагра, да сложи яспис върху болното място и да го натиска, докато се разлее топлина; подаграта ще го отпусне, защото благотворната топлина и сила на камъка лекува и успокоява студените сокове, които са се нагорещили неправилно.

А ако някой сънува светкавици и гръмотевици, добре ще е да има яспис у себе си, защото тогава лошите фантазии и халюцинации ще бягат от него и ще го оставят на мира.

Находища на Яспис: Азия, Европа, Африка

Уикипедия:  Яспис

Статии свързани с Яспис:
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Да бъдем здрави с помощта на минералите!  Да бъдем здрави с помощта на минералите!
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?  Лечебните свойства на естествените камъни - защо лекуват?
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните


Този естествен камък - Яспис помага за: за зареждане на тялото с енергия, при електромагнитно замърсяване и радиация, за кръвообращението


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали