Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Топаз

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Топаз минерал естествен камък
ТОПАЗ - безцветен както и с нюанси на жълто, небесно синьо, зелено, розово, виолетово, кафяво и червено.

Във древността е бил символ на власт и мъдрост. Премахва съмненията и несигурността. Енергията на топаза носи радост, щедрост, изобилие и добро здраве. Познат е като камък на любовта и късмета. Дава изключителна подкрепа при ораторски изяви. Отлично средство за пречиствана на аурата и за релаксация.
Камъкът поощрява откритостта и честността, себереализацията и самоконтрола. Подтиква към развитие на вътрешно знание. Полезен е заетите в сферата на изкуството.

Стимулира обмяната на веществата и съсирването на кръвта. Златистият топаз е подходящ като съпътстваща терапия на черния дроб. Успокоява болките при язва на стомаха. Синият топаз помага за балансиране на хормоните на щитовидна жлеза.

Подходящ за зодия: Телец, Близнаци, Везни, Скорпион.


<< Разгледайте всички Бижута от Топаз >>

Допълнителна информация за Топаз


Топазът е хамелеонът между камъните. Цветовете му варират от бледо розово през златисто до синьо. Освен това в древността с името топаз са се наричали и жълтият корунд, цитринът, гореният аметист и опушеният кварц. Топазът се споменава не само при Мойсей, Иезекиил и в „Тайното откровение“, но и в „Книга на Иова“, където по стойност и красота го сравняват със златото. Андре ас от Цезарея свързва топаза с апостол Матей, който имал дарбата „да внася светлина в енориашите си, когато сърцата им били помрачнени“.

Топаза реагира на отрови
Когато човек яде или пие, нека носи на пръста си топаз, да го държи близко до храната и питието и да го гледа често - ако в храната или питието има отрова, той веднага се изпотява.

При проблеми с очите
Който е зле със зрението си, да държи топаз в чисто вино в продължение на три дни и три нощи, а после нощем, когато си ляга да спи, да натрива леко очите си с влажния камък, и то така, че влагата да проникне малко и във вътрешността на очите. След това може да остави камъка, а виното нека запази още пет дни. Всеки път, когато поиска да си намаже очите нощем, да потопява камъка в това вино и после да минава с влажния камък през очите си по описания начин. Това трябва да се прави често, а виното да се обработва с топаза в продължение на пет дни отново и отново. Този метод възвръща бистротата на очите подобно на най-добрия мехлем за очи.

При треска или настинка
Ако някой има треска, да направи с топаз три вдлъбнатини в мек хляб и да налее в тях чисто вино. След като виното попие, да налива още. После да оглежда лицето си в налятото вино подобно на огледало и да казва: "Гледам се сякаш в огледалото, в което херувими и серафими гледам Бога, за да прогони от мен треската". Ако го прави често, ще оздравее.

Постави освен това всяка сутрин топаз върху сърцето си и кажи: "Нека Господ, който е велик във всичко и над всичко, в името на славата си не се откаже от мен, нека ме запази, укрепи и подсили с благословията си." Докато постъпваш така, няма да те сполетява никаква беда. Защото извънредно ефикасният камък топаз е получил от Бога силата да предпазва човека от беди, тъй като той расте, когато слънцето тръгва към заник.

Който има болести на кожата, силно да сгрее тухла и отгоре й да сложи овесена мекина, така че да се вдига пара. В тази пара да държи топаз, за да се изпоти, после да намаже влагата върху мястото, където има струпеи. След това се взима зехтин, омесва се с една трета сок от теменужки и със сместа се намазват болните места, овлажнени преди това с изпаренията на топаза. Когато това се прави често, струпеите се разпукват.

При язви или проблеми с далака или стомаха
Който страда от далак или има вътрешни язви, от които сякаш изгнива вътрешността на тялото му, да държи топаз в продължение на пет дни в истинско вино от черници. След това топазът се изважда, виното се кипва така, че да се вдига пара. Топазът се държи над парата, докато се изпоти и изпаренията му се смесят с виното. После камъкът се поставя са около час в горещото вино, изважда се, а от виното се приготовлява супа или бульон, без да се прибавя мас. Това се прави и се пие често, тогава далакът ще се оправи, а гниенето в тялото ще намалее.

Находища на Топаз: Бразилия, Германия, Афганистан, Австралия, Мианмар, Китай, Япония, Мадагаскар, Мексико, Намибия, Нигерия, Русия, САЩ, Пакистан, Украйна

Уикипедия:  Топаз

Статии свързани с Топаз:
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Скъпоценните камъни като земни звезди  Скъпоценните камъни като земни звезди
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Подходящите камъни по месеци  Подходящите камъни по месеци
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)


Този естествен камък - Топаз помага за: за стомаха, за ораторски изяви, за кръвта и черния дроб, за отпочиване, за добро здраве, за радост


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали