Бутик "Ален Мак" - изработва гривни от естествени камъни и минерали. Поръчайте Вашето бижу сега!

Топаз

Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали    


Топаз минерал естествен камък
ТОПАЗ - безцветен както и с нюанси на жълто, небесно синьо, зелено, розово, виолетово, кафяво и червено.

Във древността е бил символ на власт и мъдрост. Премахва съмненията и несигурността. Енергията на топаза носи радост, щедрост, изобилие и добро здраве. Познат е като камък на любовта и късмета. Дава изключителна подкрепа при ораторски изяви. Отлично средство за пречиствана на аурата и за релаксация.
Камъкът поощрява откритостта и честността, себереализацията и самоконтрола. Подтиква към развитие на вътрешно знание. Полезен е заетите в сферата на изкуството.

Стимулира обмяната на веществата и съсирването на кръвта. Златистият топаз е подходящ като съпътстваща терапия на черния дроб. Успокоява болките при язва на стомаха. Синият топаз помага за балансиране на хормоните на щитовидна жлеза.

Подходящ за зодия: Телец, Близнаци, Везни, Скорпион.


<< Разгледайте всички Бижута от Топаз >>

Допълнителна информация за Топаз


Топазът е хамелеонът между камъните. Цветовете му варират от бледо розово през златисто до синьо. Освен това в древността с името топаз са се наричали и жълтият корунд, цитринът, гореният аметист и опушеният кварц. Топазът се споменава не само при Мойсей, Иезекиил и в „Тайното откровение“, но и в „Книга на Иова“, където по стойност и красота го сравняват със златото. Андре ас от Цезарея свързва топаза с апостол Матей, който имал дарбата „да внася светлина в енориашите си, когато сърцата им били помрачнени“.

Топаза реагира на отрови
Когато човек яде или пие, нека носи на пръста си топаз, да го държи близко до храната и питието и да го гледа често - ако в храната или питието има отрова, той веднага се изпотява.

При проблеми с очите
Който е зле със зрението си, да държи топаз в чисто вино в продължение на три дни и три нощи, а после нощем, когато си ляга да спи, да натрива леко очите си с влажния камък, и то така, че влагата да проникне малко и във вътрешността на очите. След това може да остави камъка, а виното нека запази още пет дни. Всеки път, когато поиска да си намаже очите нощем, да потопява камъка в това вино и после да минава с влажния камък през очите си по описания начин. Това трябва да се прави често, а виното да се обработва с топаза в продължение на пет дни отново и отново. Този метод възвръща бистротата на очите подобно на най-добрия мехлем за очи.

При треска или настинка
Ако някой има треска, да направи с топаз три вдлъбнатини в мек хляб и да налее в тях чисто вино. След като виното попие, да налива още. После да оглежда лицето си в налятото вино подобно на огледало и да казва: "Гледам се сякаш в огледалото, в което херувими и серафими гледам Бога, за да прогони от мен треската". Ако го прави често, ще оздравее.

Постави освен това всяка сутрин топаз върху сърцето си и кажи: "Нека Господ, който е велик във всичко и над всичко, в името на славата си не се откаже от мен, нека ме запази, укрепи и подсили с благословията си." Докато постъпваш така, няма да те сполетява никаква беда. Защото извънредно ефикасният камък топаз е получил от Бога силата да предпазва човека от беди, тъй като той расте, когато слънцето тръгва към заник.

Който има болести на кожата, силно да сгрее тухла и отгоре й да сложи овесена мекина, така че да се вдига пара. В тази пара да държи топаз, за да се изпоти, после да намаже влагата върху мястото, където има струпеи. След това се взима зехтин, омесва се с една трета сок от теменужки и със сместа се намазват болните места, овлажнени преди това с изпаренията на топаза. Когато това се прави често, струпеите се разпукват.

При язви или проблеми с далака или стомаха
Който страда от далак или има вътрешни язви, от които сякаш изгнива вътрешността на тялото му, да държи топаз в продължение на пет дни в истинско вино от черници. След това топазът се изважда, виното се кипва така, че да се вдига пара. Топазът се държи над парата, докато се изпоти и изпаренията му се смесят с виното. После камъкът се поставя са около час в горещото вино, изважда се, а от виното се приготовлява супа или бульон, без да се прибавя мас. Това се прави и се пие често, тогава далакът ще се оправи, а гниенето в тялото ще намалее.

Находища на Топаз: Бразилия, Германия, Афганистан, Австралия, Мианмар, Китай, Япония, Мадагаскар, Мексико, Намибия, Нигерия, Русия, САЩ, Пакистан, Украйна

Уикипедия:  Топаз

Статии свързани с Топаз:
Скъпоценните камъни описани от древните писатели  Скъпоценните камъни описани от древните писатели
Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила  Скъпоценните камъни - магическо въздействие или божествена сила
Талисман и амулет от естествени камъни  Талисман и амулет от естествени камъни
Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)  Астрология и камъни (полускъпоценни и скъпоценни)
Скъпоценните камъни като земни звезди  Скъпоценните камъни като земни звезди
Подходящите камъни по месеци  Подходящите камъни по месеци
Скъпоценни камъни и зодии  Скъпоценни камъни и зодии
Играта на цветове при естествените камъни  Играта на цветове при естествените камъни
Минерали и чакри  Минерали и чакри
Скритата енергия на камъните  Скритата енергия на камъните
Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали  Откритията на съвременната и средновековната медицина за естествените камъни - минерали


Този естествен камък - Топаз помага за: за кръвта и черния дроб, за радост, за стомаха, за отпочиване, за добро здраве, за ораторски изяви


Прочети информация за всички естествени камъни, минерали, кристали